Poštovani građani,

Zajednička lista „Bošnjaci, Muslimani i Albanci – Bar u koji vjerujemo“ svim građanima Bara i Crne Gore, čestita 21. Maj – Dan nezavisnosti .

Najznačajniji datum u novijoj istoriji Crne Gore, posebno je važan za pripadnike manjinskih naroda. Pripadnici bošnjačko-muslimanskog, albanskog i drugih manjinskih naroda dali su veliki doprinos obnovi nezavisnosti i time  sebe ugradili u temelje moderne Crne Gore.

Ajdar Dako Sabovic

Važno je naglasiti da su u obnovi nezavisnosti značajno pomogli i naši gradjani koji žive u dijaspori, i da su u velikom broju došli u Crnu Goru želeći da učestvuju u tom istorijskom procesu.

Na zajedničkoj listi Bošnjaci, Muslimani i Albanci, nalazi se i predstavnik naše dijaspore Hajdar Dako Šabović, koji potiče iz ugledne barske porodice iz Veljih Mikulića, a živi i radi u Čikagu i Baru. Veoma je uspješan biznismen koji je mnogo investirao i u Crnoj Gori,  i zajedno sa svojom porodicom najveći je donator Islamske zajednice u Baru, kao i mnogih drugih projekata humanitarnog i socijalnog karaktera, namjenjenih svim gradjanima.

-Razlog zbog kojeg sam, s velikom čašću koja mi je ukazana, prihvatio da budem jedan od kandidata na zajedničkoj listi Bošnjaka-Muslimana i Albanaca,  jeste taj što sam prepoznao ljude koji promovišu realnu politiku naslonjenu na vrijednosti viševjerskog i višenacionalnog Bara, ali isto tako se zalažu za očuvanje nacionalnog, kultunog i vjerskog identiteta manjinskih naroda, njihovu zastupljenost u institucijama i ravnopravnost.– kazao je Šabović.

Prepoznao sam i podržavam njihovu politiku, koja podrazumjeva iskazan osjećaj prema svim tim vrijednostima i posebno aktivan odnos za potrebe dijapore i iseljenika.. Uvjeren sam da će budući odbornici ove koalicije intenzivirati saradnju sa ljudima iz dijaspore, i kroz opštinske institucije, da će se na kroz neke zajedničke aktivnosti, u narednom periodu, realizovati projekti koji će imati za cilj da pokrenu barsku privredu. – zaključio je Šabović.

Koalicija „Bosnjaci, Muslimani i Albanci-Bar u koji vjerujemo“