Bošnjačka stranka pozdravlja nedavnu ratifikaciju pristupnog protokola u američkom Senatu. Vjerujem da to predstavlja značajno priznanje za Crnu Goru od strane SAD-a, kao najveće i najznačajnije članice alijanse, kazao je predsjednik BS, Rafet Husović tokom sastanka sa šefom političko-ekonomskog odjeljenja u američkoj ambasadi Lesli Freriksen.

Husović je ukazao na značaj partnerskih odnosa i zahvalio na podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Crnoj Gori u procesu integracija zemlje prema EU i NATO savezu.

On je naglasio da je za Crnu Goru važna politička stabilnost i mir, te da u tom pravcu snažno podržava dalji nastavak demokratskih procesa.

„Bošnjačka stranka je istrajna u namjeri da održi koaliciju na državnom nivou sa DPS, SD, LP i manjinskim partijama. Nakon pristupanja Crne Gore  NATO-u očekujem da će splasnuti političke tenzije, te da je realno očekivati da politička stabilnost države bude na većem nivou”,  istakao je Husović.

Na sastanku je ocijenjeno da će članstvo Crne Gore u Sjeverno-atlanskoj alijansi dodatno ojačati stabilnost države, otvoriti novu razvojnu perspektivu, omogućiti jačanje institucija sistema, te podići stepen vladavine prava.