Predsjednik BS i ministar u Vladi Rafet Husović, poslanici Suljo Mustafić i dr Amer Halilović, predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović, potpredsjednik Osman Nurković i  predsjednik OO BS Podgorica dr Nedžad Drešević, kao i reis Rifat Fejzić, bili su gosti na iftarima u Skoplju i Prištini koje su organizovale Demokratska partija Turaka Makedonije i Turska demokratska partija Kosova.

Ovaj iftar-večera tradicionalno se organizije uz učešće predstavnika javnog, društvenog, političkog i kulturnog života ovih država i učešće visokih političkih predstavnika turske vlade, medju kojima je bio i ministar šumarstva i voda Vejsel Eroglu .

Ministar Husović i ministar Eroglu su zajednički konstatovali visok nivo saradnje dvije države i razgovarali o mogucnostima daljeg unaprijedjenja i jačanja saradnje Crne Gore i Turske u oblasti privrede.

Ministar Husović i Bošnjačka stranka biće domaćini sličnog okupljanja, iftara za predstavnike javnog i političkog života Crne Gore, državne i vjerske zvaničnike, predstavnike dijaspore, koji se 11. avgusta organizuje u Podgorici u restoranu „Plavnica“.

 

Media tim Bošnjačke stranke