Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić i poslanik Almer Kalač u posjeti Izmiru

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić i poslanik Almer Kalač, boravili su u višednevnoj posjeti  Izmiru u Turskoj.
Sa grdonačelnikom Izmira

Sa grdonačelnikom Izmira

Na poziv  Udruženja koje okupljaju bošnjačke iseljenike porijeklom iz Crne Gore, upriličena je posjeta sjedištu ove asocijacije, gdje su se Mustafić i Kalač upoznali sa aktivnostima asocijacije koja okuplja brojna udruženja u Egejskoj oblasti.  U ovoj oblasti postoji  nekoliko velikih kolonija iseljenika sa prostora Crne Gore i Balkana. Organizovana je i posjeta izmirskoj opštini Bornova koja ima potpisanu Povelju o pobratimstvu sa opštinom Bar u Crnoj Gori, kao  i Opštini Budža, koja je započela proces bratimljenja sa opštinom Rožaje.
U opštini Bornova

U opštini Bornova

Mustafić i Kalač bili su gosti igradonačelnika Izmira Aziza Kodžaolua, gdje je razgovarano o daljem unapređenju saradnje opština iz Crne Gore sa tamošnjim opštinama. U Privrednoj komori Egejske oblasti, sa predsjednikom Akimom Kazandžioluom  razgovarano je i o mogućnostima  unapređenja privredne saradnje u oblasti turizma, trgovine, poljoprivrede i transporta.
U opštini Budža

U opštini Budža

Iskazano je obostrano zadovoljstvo jačanjem odnosa Crne Gore i Turske na političkom, privrednom, obrazovnom i naučnom planu i ukazano na potrebu daljeg rada na unapređenju tih odnosa.

Kabinet potpredsjednika Skupštine Crne Gore