Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, primio je danas Triciu Marvik ( Tricia Marwick), predsjednicu Parlamenta Škotske.

Potpredsjednik Mustafić je kazao da Crna Gora napreduje ka EU I NATO-u i da u tom procesu veoma cijeni pomoć i podršku evropskih partnera.

Mustafić je ukazao na značaj saradnje parlamenata i u razmjeni iskustva u procesima integracije.

IMGL7318

Potpredsjednik  Mustafić je istakao da je važno da jačaju institucije pravne države, a posebno Parlament kroz njegovu zakonodavnu ali i nadzornu ulogu.

„Važna je vladavina prava u državi , to je standard koji moramo da dostignemo u procesu integracija“ kazao je potpredsjednik Mustafić.

On je naglasio važnost činjenice da Parlamenti koji imaju mnogo organizovaniju strukturu, i koji su dio EU,  pruže partnersku pomoć Cnoj Gori i drugim parlamentima u regionu u jačanju kapaciteta.

Predsjednica Tricia Marvik, naznačila je da Škotska daje punu podršku političkim procesima u Crnoj Gori koji znače integraciju evroatlanske  strukture.

Potpredsjednik Mustafić je kazao da je veoma  važno da  građani Škotske donesu zrelu, demokratsku odluku na predstojećem referendumu, koja će značiti prosperitet, bolju ekonomsku i privrednu budućnost Škotske,  bez obzira kakva ta odluka bila.

Mustafić je kazao da Crna Gora ima dobre odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom, ti odnosi se manifestuju u privrednoj, ekonomskoj i kulturnoj saradnji.

Sagovornici su iskazali punu spremnost ka jačanju bilateralne saradnje crnogorskog i škotskog parlamenta, kao i podspješivanje drugih oblika saradnje u ekonomskoj, privrednoj i kulturnoj sferi.