Predstavljamo vam Irfana Čekića, šampiona u stonom tenisu

Predstavljamo vam Irfana Čekića, šampiona u stonom tenisu

U Rožajama je, na početku ovog mjeseca, održan državni pojedinačni šampionat, gdje je u kategoriji senior slavio Irfan Čekić.

Irfan Čakić, rođen 19. Avgusta 1993. godine u Podgorici. Sa 13. godina postao je prvak Crne Gore u seniorskoj konkurenciji. Osvojio je srebrnu i zlatnu (dubl) medalju na Balkanskom prvenstvu. U periodu od 2005. do  2006. godine u pojedinačnom nastupu osvojio je kadetsku, juniorsku i seniorsku titulu u svim kategorijama. U miksu dublu, kao član kluba iz Podgorice, bio je prvi u svim kategorijma.

Na juniorskom prvesntvu Balkana 2009.godine osvojio je prvu zlatnu medalju u dublu sa Robertom Fišerom, pojedinačno srebrnu medalju. Od 2009.godine nastupa za ekipu ,,Siek“ iz Hamburga, klub Druge bundes lige.

Na takmičenju malih država 2011.godine, Irfan je član reprezentacije Crne Gore i osvaja tri medalje: pojedinačno srebro, u dublu sa Lukom Bakićem bronzu i srebro ekipno. Krunu dosadašnjih uspjeha predstavlja učešće na Evropskom prvenstvu u Kazanju (Rusija). U juniorskom miks dublu sa Eminom Hadžiahmetović iz Bosne i Hercegovine, osvojio je bronzanu medalju.

Irfan Č.

Irfan Č.

U periodu od 2005. do 2006.godine osvojio je 10 balkanskih medalja.

Osvojio je šest puta državno prevenstvo Crne Gore za seniore, tako da će Irfanovo ime biti upisano zlatnim slovima u istoriji crnogorskog stonog tenisa.

Želimo Irfanu puno sreće u daljoj karijeri.

 

Media tim