Predstavnici koalicije Bošnjaci, Muslimani i Albanci posjetili su Stari Bar i tom prilikom razgovarali sa mještanima o njihovim problemima i očekivanjima građana od buduće lokalne vlasti u ovom gradu.

posjeta Starom Baru

U ime Bošnjačke stranke bio je Munib Ličina, koji je i nosilac zajedničke liste „Bošnjaci, Muslimani i Albanci – Bar u koji vjerujemo, Suljo Mustafić, potpredsjednik Skupštine Crne Gore, kao i drugi kandidati sa odborničke liste. Predsjednik Demokratskog saveza u Crnoj Gori (DSCG) Mehmet Bardhi bio je zajedno sa partijskim kolegom i kandidatom za odbornika Ismailom Dodom, a ispred FORCE u Starom Baru su bili Genci Nimanbegu, poslanik u Skupštini Crne Gore i predsjednik Albaskog nacionalnog savjeta i Ilirjan Kolić, kandidat za odbornika.

U Starom Baru juče je bila i omladina koja je mještanima i prolaznicima dijelila flajere na kojima se nalazi izborni program koalicije. Lideri sve tri partije su istakli značaj uključenosti velikog broja omladine u nacionalnim političkim partijama i njihovu spremnost da aktivno sudjeluju u izbornim procesima u Crnoj Gori.

Predstavnici koalicije razgovrali su sa gradjanima, gdje su ih upoznali sa programom koalicije manjinskih partija kojoj su prioriteti razvoj i prosperitet Bara, te  veća uključenost pripadnika bošnjačko-muslimanskog i albanskog naroda u lokalnim institucijama i veća budžetska ulaganja u putnu, komunalnu i vodovodnu infrastrukturu dijelova opštine u kojima živi ovo stanovništvo, što su osnovni preduslovi za razvoj poljoprivrede i drugih održivih projekata u ovim dijelovima opštine.