Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović primio je delegaciju turskog Crvenog polumjeseca na čelu sa generalnim direktorom Ahmetom Lutfi Akarom koji je sa saradnicima boravio u višednevnoj posjeti Crnoj Gori. Predsjednik Husović je izrazio zadovoljstvo posjetom predstavnika jedne takve institucije i izrazio zahvalnost na pomoći koju je ova organizacija pružala Crnoj Gori u prethodnom period.

Rafet Husović primio delegaciju turskog Crvenog polumjeseca

Rafet Husović primio delegaciju turskog Crvenog polumjeseca

“Tokom elementarnih nepogoda 2010. godine, turski Crveni polumjesec je preko Crvenog krsta Crne Gore pružio značajnu pomoć ugroženim građanima Crne Gore, na čemu smo vam veoma zahvalni. Takođe, zahvaljujemo i na akciji humanitarne pomoći koja je upriličena posredstvom organizacija Merhameta u Crnoj Gori i Crvenog Krsta Crne Gore, povodom mjeseca Ramazana. Ova pomoć koja se ogleda u paketima sa prehrambenim namjernicam će posredstvom ovih organizacija sigurno doći u prave ruke tj. ljudima kojima je ta pomoć stvarno i potrebna” – kazao je Husović.

Ahmet Lutfi Akar - Rafet Husović

Ahmet Lutfi Akar – Rafet Husović

Gospodin Akar je zahvalio na gostoprimstvu, i istakao dobre odnose Turske i Crne Gore, kako u kulturnom tako i u ekonmskom pogledu, što je rezutiralo i odličnom saradnjom humanitarnih organizacija dvije zemlje.

„Već duže vrijeme imamo odličnu saradnju sa Crvenim krstom Crne Gore, sad smo otpočeli saradnju i sa humanitarnom organizacijom Merhamet. U narednom periodu očekujemo još intezivniju saradnju sa ove dvije organizacije kroz više humanitarnih projakata i akcija“ – istako je Akar.

 

Kabinet predsjednika