U Briselu otvoreno predstavništvo ‘’Sandžak Haus Brisel’’

U Briselu je 11.04.2012. godine  otvoreno predstavništvo Centra za održivi razvoj turizma ‘’’Sandžačka kuća u Briselu’’  gdje  je govorio Osman Nurković, Potpredsjednik Bošnjačke stranke Crne Gore, koji je  u svom govoru između ostalog istakao: ‘’Da je svaka inicijativa iz regije Zapadnog Balkana koja pomaže kod predstavljanja razvoja i rada u regionu vrijedna  hvale.
Osman Nurkovic, otvaranje kancelarije u Briselu

Osman Nurkovic, otvaranje kancelarije u Briselu

U regiji Zapadnog Balkana saradnja preko granica naših država  uvijek je  dobra vijest. U Crnoj Gori pozdravljamo sve aktivnosti, koje doprinose povezivanju građana preko granica u namjeri da se poboljša životni standard ljudi, a naročito u manje razvijenim djelovima zemlje kao što je regija Sandžak.
Gospodin Eduard Kukan i ostali gosti

Gospodin Eduard Kukan i ostali gosti

Sandžak kao regija ima velike potencijale, kako zbog očuvanih prirodnih ljepota tako i  zbog građana, koji tamo žive zajedno već hiljadu godina. Sa svojom multietničkom i multikonfesionalnom strukturom može na najbolji način služiti kao ogledni primjer, šta se sve može postići uz usmjerenu saradnju i kroz zajedničke projekte, bez obzira na državne granice. Očekujem da će prekogranična saradnja u evropskoj  regiji Sandžak, kroz različite projekte, od turističkih do očuvanja životne okoline, biti uspešna i poslužiti kao primer i drugim. Takođe, vjerujem da će evropska regija Sandžak, koja je  cilj Centra za održivi razvoj Sandžaka, pomoći razvoju obje države, i Srbije i Crne Gore, te da će u isto vrijeme,  predstavništvo „Sandžak Haus Brisel“ poduprijeti predstavljanje naših država i uspješno služiti uspostavljanju tešnjih kontakata u srcu Evropske unije.
Gospodin Eduard Kukan i drugi gosti

Gospodin Eduard Kukan i drugi gosti

Dakle, prioritetan  cilj Centra je da, na licu mesta, u Briselu, obezbedi efikasniji pristup pretpristupnim fondovima Evropske unije’’. Svečanom otvaranju prisustvovali su Milan Zver, evropski poslanik, Eduarda Kukan, predsedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu, kao i visoki predstavnici diplomatskog kora.

3 Responses

 1. enver

  umrije mi i poslednja nada da ce se u BS nesto i neko promijeniti na bolje,al hair,izaci ce iz ovoga nesto dobro,rodice se insalah uskoro nova stranka za bosnjake koju ce predvodit neko poput Hazbije Kalaca ili bas Hazbija. Zaboravili ste ili ste nehotice izbacili da je sulejman ugljanin otvorio tu bajagi sandzacku kucu,koja ce se zatvoriti ubrzo kada se zatvore biralista u srbiji. vrijeme ce pokazat. nas u dijaspori hvala ALLAHU d.z. nije mogao suljo i slicni prevarit nego smo stopostotno dali podrsku glavnom Muftiji Zukorlicu.

  Komentariši
 2. ajs

  Envere, nijesi ni poročitao tekst. A koliko znam Hazbija Kalač je član Bošnjačke stranke. I znači li ako je Ugljanin nešto otvorio da je to automatski loše i protiv Bošnjaka? Misliš li da jedino Zukorlić ima pravo da se bavi nacionalnim pitanjima Bošnjaka? Evo i on je hvala Allahu “ušao zvanično” u politiku pa ćemo vidjeti kako će se tu snaći. Do tada nemojmo nipodoštavat ono što drugi radi i na taj način praviti još veći jaz u našem narodu. Uzdravlje!

  Komentariši
 3. miki

  AJS svi znamo sta je UGLJANIN uradio za bosnjacki narod.a posto vidim da ga i vi iz BS crne gore podrzavate necu glasati za vas posto ste isti uzmete pare od vlade a narod neka se snalazi to radi ugljanin LJAJIC a onda i vi .pogledajte skoro citava DIJASPORA podrzava zukorlica zasto vi da ga nepodrzite? sta ste vi uradili za dijasporu NISTA .Hazbija Kalac je bio vas clan sada vise nije. SELLAM

  Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.