Aktivistkinje Foruma žena Bošnjačke stranke iz Rožaja, 8. mart, međunarodni praznik žena, obilježile su priređivanjem svečane sjednice  desetog marta, jer su osmog marta sve ugostiteljske sale u gradu bile već rezervisane, što zbog  Međunarodnog praznika žena, što zbog Međunarodnog festivala dječije pjesme “Zlatna Pahulja”, koji se tradicionalno održava u Rožajama već dvadeset godina zaredom.
8. mart u Rožajama

8. mart u Rožajama

Tridesetak žena  prisustvovalo je sjednici, gdje su uz piće i kafu razgovarale o istoriji prava žena, o značaju 8. Marta, kao Međunarodnog praznika žena, važnim pitanjima vezanim za aktivnosti Bošnjačke stranke i pitanjima vezanim za žensku ravnopravnost u svim segmentima društva.
8. mart u Rožajama

8. mart u Rožajama

Konstatovano je, takođe, da  je vidna participacija ženskog dijela populacije kada je  Bošnjačka stranka u pitanju. Žene su sve uključenije u politiku, zainteresovanije su za učestvovanje u odlučivanju, kao i intelektualno unapređivanje i usavršavanje  kroz organizovanje seminara i sličnih vidova internih edukacija. Nije ostao nezapažen ni rezultat članstva Foruma žena Bošnjačke stranke, koji je na najvećem nivou od osnivanja stranke, a učesnice ovog događaja su izrazile nadu i očekivanje da će se ovaj broj u budućim aktivostima znatno povećati.

 

Media tim

6 Responses

 1. bosnjak a stranac

  ako moze neko iz tog foruma za zene da mi odgovori. zasto se slavi taj 8 mart? da li je to muslimanski praznik ? i zasto nemozete vi zene da se okupite neki drugi dan naprimjer 1 jul? nerazumijem ? i da li znate kako je nastao taj 8 mart ? hvala

  Komentariši
  • muslimanka

   Lično smatram da ženi, kao i muškarcu, treba biti pružana pažnja svakog dana, a ne samo jednom u godini, i da se u tom smislu ne treba slaviti ovaj dan. Ovo je obilježavanje datuma na političkom nivou, kao i što sam tekst kaže-o participaciji žena u politici. Znamo kako je nastao 8.mart- kao dan u mjesecu martu koji dolazi poslije 7. a prije 9.marta. A počeo je da se slavi kao međunarodni dan žena 1917. odnosno 1975. kada su ga kao takvim, zvanično proglasile UN, dan kada su se žene izborile za političku, ekonomsku i socijalnu ravnopravnost sa muškarcima u važećem pravnom sistemu.Selam.

   Komentariši
 2. Remzija R.

  …Aktivistkinje Foruma žena Bošnjačke stranke iz Rožaja, 8. mart, međunarodni praznik žena, obilježile su priređivanjem svečane sjednice desetog marta, jer su osmog marta sve ugostiteljske sale u gradu bile već rezervisane, što zbog Međunarodnog praznika žena, što zbog Međunarodnog festivala dječije pjesme “Zlatna Pahulja”, koji se tradicionalno održava u Rožajama već dvadeset godina zaredom….
  Ako tekst,već, ide u štampu, onda je bilo neophodno da novinski obradite tekst … ovo je skandalozna rečenica … nedopustivo …

  Komentariši
 3. Грађанин

  Не зна госпођа Ремзија коме пише. То је скандалозно 😀 недопустиво 😀 А ко је поменуо штампу, ово је блог драга дамо.

  Komentariši
 4. Šenka

  eeeeeeee , stvarno žalosno kako je tehnika napredovala i otišla daleko a pojedinci i ,, pojedinke,, tapkaju u mestu , što će reći , svima je sve dozvoljeno , svi imaju pristup svuda i svačemu a i dalje im treba samo ,, računaljka,, za život , e to i samo to ja smatram ,, skandaloznim,, zeno , gospođo ili sta već.

  Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.