Aktivistkinje Foruma žena Bošnjačke stranke iz Rožaja, 8. mart, međunarodni praznik žena, obilježile su priređivanjem svečane sjednice  desetog marta, jer su osmog marta sve ugostiteljske sale u gradu bile već rezervisane, što zbog  Međunarodnog praznika žena, što zbog Međunarodnog festivala dječije pjesme “Zlatna Pahulja”, koji se tradicionalno održava u Rožajama već dvadeset godina zaredom.

8. mart u Rožajama

8. mart u Rožajama

Tridesetak žena  prisustvovalo je sjednici, gdje su uz piće i kafu razgovarale o istoriji prava žena, o značaju 8. Marta, kao Međunarodnog praznika žena, važnim pitanjima vezanim za aktivnosti Bošnjačke stranke i pitanjima vezanim za žensku ravnopravnost u svim segmentima društva.

8. mart u Rožajama

8. mart u Rožajama

Konstatovano je, takođe, da  je vidna participacija ženskog dijela populacije kada je  Bošnjačka stranka u pitanju. Žene su sve uključenije u politiku, zainteresovanije su za učestvovanje u odlučivanju, kao i intelektualno unapređivanje i usavršavanje  kroz organizovanje seminara i sličnih vidova internih edukacija. Nije ostao nezapažen ni rezultat članstva Foruma žena Bošnjačke stranke, koji je na najvećem nivou od osnivanja stranke, a učesnice ovog događaja su izrazile nadu i očekivanje da će se ovaj broj u budućim aktivostima znatno povećati.

 

Media tim