Predstavnice Foruma žena  BS Pljevlja Mirsada Kadić i Lejla Kadić, posjetile su dana 21.05.2013.godine  Dom za lica ometena u razvoju u Tutinu i ovom prilikom štićenicima ove ustanove  uručili poklone u hrani, garderobi i obući. Ova posjeta je samo jedna u nizu akcija koje Forum žena BS Pljevlja u saradnji sa Forumom mladih planira da realizuje u budućnosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U  Domu za lica ometena u razvoju trenutno boravi oko 360 štićenika, od kojih je i nekoliko iz Pljevalja. Većina njih su nezbrinuti, nemaju svoje porodice, domove,  i svaka pomoć u hrani i garderobi je dobro došla ističu zaposleni u ovoj instituciji koji su se ovom prilikom zahvalili na pomoći koja im je u ovim trenutcima od velikog znacaja.

Iz Foruma žena kažu da  cilj njihove posjete nije bio samo materijalna pomoć, već da se ovim ljudima pruži podrška, da im se pokaže da nisu sami, i da makar na nekoliko sati njihov boravak u ovoj instituciji učine ljepšim i veselijim. Ovo je bio način da pokažemo da mislimo na njih, i ujedno, to je poziv svim ljudima da na adekvatan način i u skladu sa svojim mogućnostima pomognu koliko mogu.

FŽ Pljevlja