Međunarodni dan žena 8.Mart, je dan u godini kada pripadnice ženskog pola bivaju u centru pažnje. Međutim, smatramo da ženama treba pokloniti pažnju tokom cijele godine, a ne samo navedenog datuma.

 kr

Ipak, članice Foruma žena Bošnjačke stranke uzele su stvar u svoje ruke i obilježile isti nizom aktivnosti. Naime, Forumi žena OO Podgorica i Tuzi, organizovali su jednodnevni izlet Podgorica-Skadar-Tirana. Najprije je obiđen  Skadar i njegove znamenitosti, kao što su Olovna džamija, Rozafska tvrđava, a zatim je uslijedio put do Tirane i razgledanje najznačajnijeg grada Albanije.

 kr

Zadivio ih je centar Tirane, i Trg Skenderbega, na kojem see nalazi stara džamija, koju je izgradio Etem Bej (Gospodin Etem) u periodu od 1789. do 1823. godine, kao i Sahat kula, visoka 35 metara, sagradjena 1830. godine.   Kao što i dolikuje pripadnicama ljepšeg pola, putovanje ne bi bilo kompletno bez dobrog šopinga , a  želje su bile ispunjene u tržnom centru ,,Citypark”. S druge strane, u organizaciji Foruma Žena Bošnjačke stranke OO Gusinje 8. Mart , Dan žena, obilježen je realizacijom akcije humanitarnog  karaktera.

2

Svjesne činjenice da  nekoliko žena u Gusinju, kao i ostali članovi njihovih porodica, žive u teškim uslovima, odlučile su da njihov moto bude: ,,Biće nam bolje jedino ako smo solidarne”. Stoga su  tim lijepim, hrabrim, dostojanstvenim ženama od srca podijelile humanitarne pakete sa osnovnim životnim namirnicama uz želju da ono što su one uradile bude znak da smo spremni da mijenjamo stvari na bolje.

4

Da izgrađujemo zajednički život kroz solidarnost i vodimo brigu  jedni o drugima.  

Merlina Šahmanović Portparol BS