Povodom međunarodnog dana „Down sindroma“ u JU Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju  “ Tisa “ Forum žena Bošnjačke stranke Bijelo Polje, 21.03.2012.godine, organizovao proljećnu radionicu pod rukovodstvom Mr. Azemine Fetić.
Forum žena BS Bijelo Polje u posjeti JU Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju “Tisa“

Forum žena BS Bijelo Polje u posjeti JU Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju “Tisa“

Djeca su u društvu Foruma žena igrala, pjevala, crtala i izrađivala cvjetiće, koje su poklanjali međusobno. Na zidu želja u nacrtanoj ruci ispisivali su svoje želje za naredni period. Srdačno su dočekali Forum žena i pozvali da ih posjetimo opet. Nakon završane radionice Forum žena je djeci podijelio simbolične poklone, u znak sjećanja na posjetu i druženje. Direktorka JU Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju  “ Tisa “ u Bijelom Polju, Seada Čikić je zahvalila na posjeti. „Djeca imaju standardni program rada i svako odstupanje od tog programa, koje iziskuju ovakve posjete ih jako raduju. Djeca se sjećaju podijeljenih poklona od strane Foruma žena i Foruma mladih Bošnjačke stranke od ranije, pa ih vežu lijepa sjećanja na to. Bošnjačka stranka je jedna od rijetkih političkih partija, koja posjećuje našu djecu i na tome smo Vam kao kolektiv jako zahvalni.“, kazala je Seada Čikić. Radionici je prisustvovao i Miomir Radović, ispred prosvjetno-pedagoškog zavoda.

Medija tim

5 Responses

 1. Erdin Erko Sutovic

  Interesuje me da li ste pored izrade cvetica sa sa djecom u bp pomislili i da djeca iz rozaja imaju pravo na ovako lijep dnevni boravak.pozdrav Erko.

  Komentariši
 2. Pg

  Svaka čast damama Bijelog Polja.

  Želim Vam da i dalje nastavite sa ovakvim humanim akcijama.

  Sve najljepše.

  Komentariši
 3. bjelopoljac

  Erdine,

  Naravno da i djeca Rozaja imaju pravo da imaju dnevni centar sličan centru u Bijelom Polju.
  Međutim, ne znam samo zašto bi zene iz Bijelog Polja bile odgovorne zašto ga nema.
  To samo nekom ko je iz Rožaja može pasti na pamet.

  Komentariši
 4. Erdin Erko Sutovic

  Slazem se sa tobom bjelopoljac,ja sam i mislio na dame iz Rozaja koje su bile u posjeti Bijelom Polju i da se ne shvati pogresno nemam nista protiv ovako lijepog dnevnog boravka za mlade u BP bas naprotiv veoma mi je drago da tako nesto postojiu BP ali mi nije drago da toga nema u RO.

  Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.