U cilju unaprjeđenja političkih znanja i vještina žena iz političkih partija u Crnoj Gori, kao i njihovom kompetentnijem učešću u političkom životu crnogorskog društva, u organizaciji njemačke fondacije Konrad Adenauer Stiftung i fondacije Eduardo Frei iz Holandije, održan je prvi dio seminara „Parlamentarna demokrtaija- uloga žene u politici“, na sljedeće teme: "Parlamentarna demokratija- žene u politici, "Političke partije" i "Političke ideologije".
Parlamentarna demokratija - ULOGA ŽENA U POLITICI

Parlamentarna demokratija - ULOGA ŽENA U POLITICI

Na pomenutom seminaru učestvovale su žene iz svih parlamentarnih stranaka u Crnoj Gori. Kao predstavnice BS, učestvovale su Elisa Murić i Sanela Šabotić. Edukativni program seminara koncipiran je tako da se kroz teoriju, primjere, radionice i brojne  diskusije podigne svijest o rodnoj neravnopravnosti koja postoje u našoj zemlji, te da se podstaknu učesnice da to stanje promijene i unaprjeđujući političke vještine i motivišući druge žene da preuzmu odgovornost u javnom i političkom životu Crne Gore. Seminar je otvorio Henri Bohnet, direktor Fondacije Konrad Adenauer. Potom je Margriet Keijzer, ekspertkinja Eduardo Frei Fondacije održala je predavanja: “Parlamentararna demokratija”, "Uloga političkih partija u demokratskim državama",  "Učešće žena u politici, iskustva iz Holandije”, "Ženske grupe u partijama -Umrežavanje i kampanja". Izuzetno zanimljivo predavanje održao je doc. dr. Vladimir Pavićević, profesor sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu. On je govorio na teme: "Moderne političke ideologije- sličnosti i razlike", "Izbori i izborna kampanja -Populistički obrazac u političkom djelovanju" i "Teorija srednjeg i teorija ekstremnog birača".
Parlamentarna demokratija - ULOGA ŽENA U POLITICI

Parlamentarna demokratija - ULOGA ŽENA U POLITICI

Predstavnice BS ovim putem izražavaju zahvalnost gospođi Saniji Šljivančanin, koja je bila zadužena za protokol seminara. Drugi dio edukativnog seminara najavljen je početkom jula. media tim

6 Responses

 1. miki

  Sta znaci politika one su tu samo da se vidi slika kao ucestvovali , ali svi znamo da zene nemaju nikakvo pravo na politiku i onako odlucuju muskarci na kraju za sve.nema tu nikakve demokratije

  Komentariši
 2. Khayyam

  Ozna vjerovatno konta da Bošnjakinje (vlastite imenice koje označavaju etničku pripadnost počinju velikim slovom) treba da prate modne detalje svojih sredina od prije 150-200 godina. Bitno je da su dame duhom Bošnjakinje, a to da li nose Levi's ili D&G ili neki drugi modni detalj, krajnje je nebitno.
  Ne vjerujem da Ozna nosi odjeću i obuću kao njegov prađedo, ali fora je da se BS kritikuje pa makar ne postojao nikakav razlog za kritiku.

  Komentariši
 3. bjelisi

  zaboravih da dodam: zbog nje bih se bez razmisljanja uclanio u BS, samo ako me pozove na kafu dok ispunjam pristupnicu!

  Komentariši
 4. Bjelisi

  Poruka za ljepoticu sa slike:
  -Seni Seviyorum !
  -Ana behibek !
  -Ti amo !
  Na svim jezicima svijeta.

  Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.