Podgorički  Forum žena je večeras ugostio potpredsjednika Skupštine Crne Gore i poslanika u Klubu poslanika Bošnjačke stranke, gospodina Sulja Mustafića. Gospodin Mustafić je pozdravio skup zadovoljan  trenutnim stanjem Foruma žena OO Podgorica, izrazivši nadu da će se broj žena zainteresovanih za politiku Bošnjačke stranke u Podgorici povećavati.

10258319_10201815249164391_7172085511011584806_n

Istakao je da su  na predatim odborničkim listama, za predstojeće lokalne izbore, Bošnjakinje znatno unaprijedile svoj položaj, čime se Bošnjačka stranka jako ponosi. Za uspješnost Stranke veliku zaslugu imaju žene, naglasivši da je :“ Mreža koju su napravile žene je jedan od ključnih faktora uspjepnosti same Stranke.“  Ohrabrio je prisutne da nastave da se bave politikom, kako bi bile uključene u društvena dešavanja i bile prisutne na mjestima odlučivanja, a za to je kako kaže: „Najbitnija saradnja među ženama, između Foruma žena svih opštinskih odbora“,  ali i da je  bitno i da imaju i podršku muškaraca  u tome.

Na kraju je poručio da je jedini način da se žene motivišu da se bave politikom upravo organizovanje sličnih skupova, kao i da je edukacija presudan faktor kako za bavljenje politikom, tako i za prisutnost na pozicijama na kojima se odlučuje, te da je uspjeh svakog pojedinca u stranci, uspjeh i same stranke,  i obrnuto.

Alisa Džogović Murić
potpredsjednica FŽBS