Rafet Husović,

Rafet Husović,

U ime Bošnjačke stranke iskreno se zahvaljujem biračima koji su u velikom broju izašli na parlamentarne izbore 14.oktobra, i podržali Bošnjačku stranku, čime su pokazali svoju brigu za državu, ali i za pravni, ekonomski i kulturni status naroda kojem pripadaju. Posebnu zahvalnost upućujem svim članovima, aktivistima i omladini BS, koji su velikim radom doprinijeli ovakvom rezultatu stranke. U proteklom periodu BS je u mnogome ojačala svoju infrastrukturu i ljudske resurse, i ovakav izborni rezultat nedvosmisleno pokazuje da su BS i Bošnjaci značajan politički faktor u Crnoj Gori. Posebnu zahvalnost dugujemo našoj dijaspori koja je, ne štedeći svoje vrijeme, novac, trud, nesebično dala doprinos ovakvom rezultatu BS. I ovog puta ističemo da su naši ljudi iz dijaspore najbolji ambasadori države u Evropi i svijetu, te da najbolje misle svom narodu i svojoj državi. BS je ponosna što ima takvu dijasporu. U narednom periodu BS će kao dio vlasti, još snažnije i organizovanije raditi na međusobnoj povezanosti države s dijasporom i jačanju međusobnih veza i pomoći između dijaspore i države. Uvjeren da ćemo zajedno  u nove pobjede , iskreno i od srca veliko

HVALA!

Rafet Husović, Predsjednik Bošnjačke stranke

7 Responses

 1. Ahmed

  Čestitka na ostvarenom rezultatu!
  Ujedno i napomena da bi BS dobila mandat više u parlamentu da se pri raspodjeli mandata ne koristi D'Hondov sistem koji protežira veće stranke. Stoga ne bi bilo loše da se BS založi za uvođenje recimo Sainte-Laguë ili sistema.

  Komentariši
 2. Lav

  Predsjedniče, svaka čast..
  Samo je admin trebao da nađe neku drugu sliku, a slažem se sa Ahmedom..

  Komentariši
 3. Hajran

  Prije svega zelim da cestitam BOSNJACIMA koji su glasali za BOSNJACKU STRANKU a onima koji jos lutaju zelim skrenuti paznju da jednom svate da na lokalnom nivou podrze svoje BOSNJAKE.

  Srettno HUSOVICU iz Velike Kladuse

  Komentariši
 4. Ahmedin

  Slava uzvišenom, on daje bobjedu kome hoće, i uzdiše koga hoče. Od srca želim sve najbolje, i ako bog da više uspjeha.SELAM

  Komentariši
 5. Celebic Mehdija

  Selam iz Luxemburga. Bosnjacka dijaspora CG izrazava zaljenje sto nema mogucnosti da glasa u zemljama u kojim zive. Tu mogucnost imaju sve zemlje sa brojnom dijasporom pa i Crna Gora najkasnije do sljedecih izbora mora pruziti tu mogucnost svojim gradanima. Poznato je da Crnogorsku dijasporu u drzavama EU uglavnom cine bosnjaci koji bi u vecini i glasali BS. Time bi se broj poslanika u skupstini CG uvecao ne za 1 mjesto nego sigurno za 3 mjesta, sto bi ojacalo nase djelovanje na sto brzu integraciju CG u EU kao i sto bolji zajednicki zivot svih naroda u CG.
  Masuz selam iz Luxemburga.

  Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.