Suljo Mustafić

Suljo Mustafić

Bošnjačka stranka (BS) ne vidi političku konkurenciju u novoj partiji muslimana i vjeruje da će joj njeni birači većinom ostati privrženi, rekao je poslanik BS, Suljo Mustafić.

Upravni odbor Matice muslimanske donio je zaključak kojim predsjednika Avdula Kurpejovića i predsjednika Savjeta muslimanskog naroda Sabriju Vulića ovlašćuje da preduzmu korake u pravcu osnivanja nove partije.

»Nemamo problema sa formiranjem nove stranke, a u najavljenoj partiji muslimana ne vidimo političku konkurenciju«, rekao je Mustafić agenciji MINA.

On vjeruje da će birači ostati privrženi BS, jer, kako je kazao, kroz njen program vide svog legitimnog i autentičnog političkog predstavnika.

Komentar za najavu nove političke stranke, smatra Mustafić, trebalo bi potražiti i na drugim političkim adresama.

»Kažu da bi formiranje nove partije moglo da ugrozi one kojima muslimani donose veliki broj glasova. Mi ne pravimo razliku između glasača i da li se iskazuju kao muslimani ili Bošnjaci jer smatramo da je to jedan narod«, pojasnio je on.

BS-u je, dodao je Mustafić, jedino bitno da birač prihvata program, »i u njoj prepoznaje autententičkog političkog prestavnika«.

On smatra da je biračko tijelo BS stabilno i u stalnom porastu.

»Ojačali smo našu partijsku infrastrukturu i imamo odbore u svim opštinama u Crnoj Gori gdje žive Bošnjaci. Smatramo da ćemo i na narednim izborima veće povjerenje dobiti za stranku čiji program i politiku birači prepoznaju kao autentičnog političkog zastupnika«, zaključio je Mustafić.

(MINA)