Bošnjačka stranka (BS) spremno dočekuje predstojeće izbore, kazao je šef poslaničkog kluba te partije Suljo Mustafić, navodeći da će razgovori o načinu nastupa na izborima uslijediti nakon njihovog raspisivanja. Mustafić je naveo da je datum izbora još uvijek u domenu mogućih spekulacija, “u svakom slučaju BS spremno dočekuje izbore”.
Suljo Mustafić

Suljo Mustafić

“U prethodne četiri godine dosta smo radili na partijskoj infrastrukturi, razgovarali sa našim i potencijalnim biračima, uspjeli smo da bude više Bošnjaka u državnim institucijama i to oni dobri prepoznaju i podrška našoj stranci je u uzlaznom trendu”, rekao je on agenciji MINA. Mustafić je rekao da je na lokalnim izborima prije dvije godine BS nastupila samostalno u skoro svim opštinama, i da je ostvarila dobre rezultate. “Smatramo da će rezultati sada biti još bolji. BS može relaksirano da čeka zakazivanje izbora, bilo da će oni biti održani krajem septembra ili u redovnom terminu”, dodao je on. Mustafić je rekao da u partiji ne strahuju od bilo kog datuma,“ali se pripremamo i nadamo da će se narednih dana u parlamentu postići dogovor svih političkih subjekata o mogućem terminu izbora”. On je kazao da do sada nije bilo razgovora u stranci o mogućoj predizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista ili sa Socijaldemokratskom partijom. “Vjerujem da će ti razgovori uslijediti tek kada izbori budi raspisani, većina naših članova preferira samostalan izlazak na izbore. Smatramo da smo dovoljno uradili i da će to birači prepoznati”, precizirao je Mustafić. On je podsjetio da novi Izborni zakon omogućava partijama manjinskih naroda da kroz takve propise,bez cenzusa koji važi za većinske liste, dobar izborni rezultat. “Bez obzira, na to kako ćemo nastupiti, samostalno ili u koaliciji ostvarićemo sigurno dobar rezultat, ali čekamo da se izbori raspišu i onda će uslijediti razgovor i unutar koalicije i sa drugim političkim subjektima o mogućem izbornom aranžmanu”, zaključio je Mustafić. MINA

4 Responses

 1. Samir

  Selam Alejkum! Najbolji nacin je da izadete samostalno na svim buducim izborima. Time ce te pokazati svoju snagu koja ce veoma bitno uticati na politiku Crne Gore, drugo prezentacija svoje stranke je boljitak za samu stranku a i pokazati muslimanima to jest svojem narodu koji jos zive u neznanju da su muslimani ojacali na svim poljima. Sami znate da je poveliki procenat muslimana jos u strankama DPS-SDP pa cak i sa Pokretom za promjene. I prema tome je veoma vazno da se u buduce odlucite na samostalne nastupe na svim izborima a posle se moze praviti koalicija sa onima koji ce uciniti bolje nesto za nas narod.

  Komentariši
 2. Ernes Erko

  Dragi moji “Bosnjaci”, pratio sam razvoj i politiku BS, mogu samo da Vas pohvalim i da kazem, kao covjek koji se bavi politikom, da ste s mog gledista, odradili maximum koji je stranka mogla da ucini, a najvise na afirmaciji Bosnjastva i zajednistvu Bosnjaka u CG, posto je BS orijentisana iskljucivo na dalji razvoj CG i Bosnjackih sredina u njoj, to sam jos vise siguran da su glasaci prepoznali ozbiljnost i karakter rada BS, zelim Vam i dalje puno uspjeha i siguran sam da ce BS imati i dalje svoju rijec u Vladi CG, sto joj i pripada, jer sa sadasnjim ucinkom je stvorena podloga za bolji funkcionalni rad drzave i BS u njoj, naravno ne zaboravite nase kvalitete koji Bosnjacki narod posjeduje po svijetu, mislim da CG a posebno BS moze od svojih koji zive i vec su se integrisali u Evropi da profitira, Sellam iz Njemacke

  Vas
  Ernes Erko Kalac

  Komentariši
 3. Besim

  Na zalost Samir nije jos uvijek shvatio elementarne stvari i da ne razlikuje nacionalni i vjerski identitet. Takvo negiranje bosnjackog identiteta i zlonamjernu upotrebu termina muslimani za Bosnjake mozes samo cuti u genocidnoj tkz. republici srpskoj u Bosni Herzegovini. Sto se tice BS odusevljen sam licno njenim radom.

  Komentariši
 4. miki

  svaka vam cas samo nastavite pridruzujem se komentaru od gopsodina Kalaca , da netreba zaboraviti nas narod po inostranstvu i da sam siguran da bas oni mogu pomoci BS za vise uspeha i prava bosnjaka .a za samira bolje BS da punu dzepove nego marko darko milo itd ?

  Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.