Bošnjačka stranka, koja je u prethodnom mandatu činila vlast sa DPS-om i SDP-om, na predstojećim izborima nastupiće samostalno.

Rafet Husović, predsjednik Bošnjačke stranke

Rafet Husović, predsjednik Bošnjačke stranke

Gostujući u emisiji ‘’Živa istina’’, predsjednik te partije Rafet Husović kazao je da očekuje više od tri poslanička mjesta:

‘’Znate da je samostalni poslanički klub – tri poslanika, to je ono što smo imali u prethodnom periodu. Svakako, očekujem bolji rezultat. Očekujemo podršku dijaspore, mladih ljudi. Čini mi se da je uspjeh – četiri poslanika i više. Jedan ministar bez portfelja nema resor, nema mogućnosti da pomogne, ali jednostavno smo jako dobro iskoristili to što smo bili dio vlasti da promovišemo i bošnjaštvo i Bošnjačku stranku i svakako da napravimo dobru sponu sa srodnim partijama u regionu, posebno sa Turskom, da predstavimo i afirmišemo sve ono pozitivno i dobro što Crne Gora radi’’.

Husović je pozvao Bošnjake da u što većem broju izađu na izbore i glasaju za Bošnjačku stranku, kako bi u crnogorskom Parlamentu imali autentične predstavnike:

‘’Bošnjaci-Muslimani, čini mi se, nemaju težak izbor. Smatram da bi trebalo da glasaju Bošnjačku stranku iz više razloga. Dvadeset i više godina su glasali Demokratsku partiju socijalista, Socijaldemokrtatsku partiju, Liberalnu partiju. Jednostavno smatram da Bošnjaci treba da imaju svoje autentične predstavnike u Parlamentu. Očekujem da se odazovu i da budu prisutni u što većem broju 14. oktobra, da podrže Bošnjačku stranku, jer time daju glas i Crnoj Gori koja je na putu ka evroatlantskim integracijama.’’

antena m