Rafet Husović, ministar u Vladi Crne Gore

Rafet Husović, ministar u Vladi Crne Gore

Predsjednik Bošnjačke stranke i ministar bez portfelja Rafet Husović kazao je juče da je premijer Igor Lukšić podržao njegovu ideju da prošle godine u Briselu učestvuje na promociji turističkih potencijala prekogranične regije Sandžak. Skup, na kojem je Husović učestvovao zajedno kolegom iz Vlade Srbije Sulejmanom Ugljaninom, ponovo je nedavno aktuelizovan kroz poslaničko pitanje, na koje je šef diplomatije Milan Roćen odgovorio da za to nije postojala platforma Vlade niti međudržavni sporazum sa Srbijom.

Husović je pojasnio da je još sredinom prošle godine sa Ugljaninom dogovarao pomenutu promociju, ističući da veliki broj evropskih fondova finansira projekte koji se odnose na prekograničnu saradnju.

– Prihvatio sam da u decembru prošle godine budem na promociji monografije turističkih potencijala Sandžaka. Odmah sam sa tim upoznao premijera Igora Lukšića koji je dao apsolutnu podršku. Obavijestio sam i Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija – kazao je Husović.

Podvukao je da je sve troškove tog njegovog puta i boravka u Briselu snosila Bošnjačka stranka. Monografija, je, kaže Husović, veoma dobro prihvaćena u Briselu.

– Čak je bilo priče i o konkurisanju za organizaciju zimske Univerzijade 2017.godine – otkriva Husović.

Zaključuje podsjećanjem da se BS i u svom stranačkom programu zalaže za afirmaciju Sandžaka kao prekogranične regije, ali da to ne znači bilo kakvu promjenu granica.

(www.dan.co.me)