Dragi građani, ne preostaje Vam ništa drugo nego da udišete miris novog asfalta koji dolazi samo iz samog centra grada i da sličan zamišljate do svojih domova i imanja, ako i ovog puta povjerujete prepričanim pričama opštinskog DPSa.

Rožajci su zbunjeni, jer se pred njihovim očima „skida“ dobar asfalt urađen prošle godine u samom centru grada, a ulica se posipa novim afaltom. Komentari građana, koje iznose u slobodnoj komunikaciji, su različiti, ali su svi saglasni u činjenici da je to nepotrebna radnja ako se znaju činjenice u kakvom su stanju prigradski putevi. Stanovnici prigradskih naselja već dvadeset godina mole rukuvodstvo Opštine Rožaje za bar posipanje puteva i olakšavanje prilaska njihovim objektima, a rukovodsko opštinskog DPSa uoči svih izbora iznova obećava da će izvršiti svoje obaveze ukoliko mu daju povjerenje još u jednom mandatu.

Lojalno DPS glasači čekaju i iznova glasaju, iako nipošto ne opravdavaju nerad i nefukncionalnost „svog lidera“. Građani, koji sebi daju za pravo da komentarišu političku situaciju, pokušavaju da analiziraju promašene investicije lokalne vlasti. Mnogi govore, da opštinska vlast, „pere“ novac građana ulažući u putnu infrasrukturu koja je koliko-toliko dobro urađena, mnogi se osjećaju povrijeđenim, jer je njihov novac naočigled svih građana pocijepan ovakvim suludim investicijama. Čujem i komentare da je cilj takvog apsurdnog ulaganja vjerovatno reprezentativno prikazivanja „dobrog stanja“ putne infrastrukture, posebno što se uobičajeno pred izbore očekuje dolazak državnih „moćnika“ ili konkretno Mila Đukanovića koji, „obzirom na svoje unaprijed isplanirane obaveze“, ne može obići kompletnu opštinu i vidjeti katastrofalne uslove u kojima ljudi žive. Često se čuje da su strani investitori zainteresovani za ulaganje, pa zar građani nisu svjesni da „stranci“ neće investirati u opštinu koja nema ni putne infrastukture, ako se izuzme glavna ulica i milionski vrijedna promašena investicija zaobilaznice, koja je napravljena samo da bi se netransparetno dali i rasprodali placevi neposredno pored nje. Građani Rožaja su opet dobili obećanje da će njihov seoski put biti, ovog puta stvarno, posut. Čini mi se da su opet povjerovali, jer je sadašnje rukovodstvo Opštine imalo sada najozbilji izraz lica dok je to obećavalo. Čak im je nagovijesteno da bi samo DPS taj put imao u vidu, nijedna druga vlast se tome ne bi posvetila. Zvuči čudno, još čudnije ako je ta, već 20 godina duga, priča još uvijek prihvatljiva našem narodu. Navikli su naši građani da se opštinska vlast ograđuje od svih promašenih investicija, ali im ne smeta da potrošen Opštinski Budžet opravdavaju tim investicijama.

Ovoga puta dobro razmislite dragi Bošnjaci, prevaziđite svoje navike da dajete povjerenje uvijek istim ljudima, osmelite se da zaokružite čistu desetku.

Mirela Avdić
Predsjednica Foruma žena BS