Suljo Mustafić

Suljo Mustafić

Političke partije treba da postignu što veći konsenzus oko ustavnih promjena kako bi podstakle i ubrzale evropski put Crne Gore, rekao je poslanik Bošnjačke stranke (BS), Suljo Mustafić nakon sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine.

Prema njegovim riječima, Kolegijum sa punim kapacitetom može odlučivati i razgovarati o ustavnim promjenama »a smatramo da se treba fokusirati i razgovarati o promjenama u dijelu pravosuđa i tretirati ono što je dogovoreno na Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo«.

»Treba se fokusirati prvenstveno na reforme pravosuđa s obzirom na to da je to evropska obaveza Crne Gore i ono što treba ispuniti u susret junskom otvaranju pregovora«, rekao je Mustafić agenciji MINA.

U BS, kako je kazao, smatraju da teme identitetskih pitanja ne treba da budu predmet razgovora na Kolegijumu.

»Teme koje se tiču identitetskih pitanja, koje su poznate javnosti a bile su u prijedlogu dijela opozicije, ne treba da budu predmet razgovora na Kolegijumu, s obzirom na to da su evropske obaveze Crne Gore u ovom trenutku jasne«, naveo je Mustafić.

Kako je dodao, treba razgovarati o reformama koje se tiču pravosuđa.

»Oko ustavnih promjena treba postići što širi konsenzus. Što je širi krug podrške političkih stranaka te promjene imaju veći legitimitet«, zaključio je Mustafić.