Manjinske partije uputile su i zvanično zajedničku platformu koaliciji Evropska Crna Gora Milo Đukanović koja je u vezi sa formiranjem vlasti na državnom nivou, potvrdio je za radio Antena M predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović.

Rafet Husović, predsjednik Bošnjačke stranke

Rafet Husović, predsjednik Bošnjačke stranke

Kako kaže Husović u ponedjeljak očekuju odgovor i dogovore oko tehničkih detalja. Dodaje da će stvar biti završena brzo:

’’Mi smo i zvanično uputili platformu koaliciji Evropska Crna Gora i očekujemo da ovih dana vjerovatno do ponedjeljka stupimo u kontakt sa njima. Ja očekujem da se dogovorimo oko nekih tehničkih detalja i oko nekih mjesta u izvršnoj vlasti. Nastavićemo te razgovore i unutar manjinskih partija. Jednostavno, očekujemo brz dogovor sa koalicijom Evropska Crna Gora.’’

Kako se danima u raznim medijima spekulisalo o tome šta zapravo traže manjinske partije, odnosno koja mjesta u Vladi i Parlamentu, pitali su Husovića šta je od svega toga tačno. Kako kaže, Bošnjačka stranka očekuje mjesto potpredsjednika Skupštine i jedno ministarstvo:

’’Mi smo istakli da nam je važno to potpredsjedničko mjesto u Skupštini i očekujemo da koalicija sa kojom pregovaramo ima razumijevanja za to i očekujemo da dobijemo to mjesto. Svakako smo i zainteresovani za jedan od resora u novoj Vladi. To ćemo ostaviti kada odrede mandatara da u razgovoru sa njim vidimo koja su to mjesta gdje bi mi mogli da damo najbolji doprinos.’’

portalanalitika.me