Šef Kabineta predsjednika BS Asmir Pepić i sekretar Kluba poslanika BS Admir Adrović bili su gosti III Kongresa mladih AK partije, koji se 29. aprila održao u Ankari. U prepunoj sportskoj dvorani “Arena”, pred 15 000 članova, simpatizera i gostiju, osim dosadašnjeg predsjednika mladih Ismaila Karaosmanoğlua, prisutne je pozdravio i predsjednik AK partije I premijer Turske Recep Tayyip Erdoğan.

Članovi kabineta Predsjednika BS sa Egemen Bağışom

Članovi kabineta Predsjednika BS sa Egemen Bağışom

Osim predstavnika Bošnjačke stranke, na Kongresu su prisustvovale i delegacije iz preko 45 država širom svijeta, koje su prijatelji AK partije, i koje dobijaju poziv svake godine radi ušvršćivanja saradnje. Kongresu su prisustvovali i potpredsjednici AK partije, kao i poslanici i ministri Republike Turske ispred AK partije.

Članovi kabineta Predsjednika BS na 3. kongresu mladih AK Partije

Članovi kabineta Predsjednika BS na 3. kongresu mladih AK Partije

Dan ranije, 28. aprila 2012. godine, u centrali AK partije organizovan je radni doručak sa ministrom za evropske integracije i glavnim pregovaračem Turske Egemen Bağışom, gdje se govorilo o uspjehu AK partije i gdje su razmijenjena razna iskustva. U večernjim satima organizovan je susret sa gradonačelnikom Ankare Melih Gökçekom u Parku Mladih, gdje je upriličen veličanstven spektakl na pod nazivom “Vodeni Ples”, šou sa vodom, muzikom i svjetlom.

Novoizabrani predsjednik mladih AK partije je Zafer Çubukçu, i u narednih nekoliko dana će biti izabrano novo rukovodstvo mladih AK partije