Delagaciju Bošnjačke stranke u čijem sastavu su predsjednik BS i ministar u Vladi Crne Gore Rafet Husović i poslanici Suljo Mustafić i dr Amer Halilović, tokom višednevne posjete Turskoj,  primili su danas u odvojenim posjetama u Ankari, predsjednik parlamenta Turske Džemil Čiček, ministar spoljnih poslova Ahmet Dautoglu i potpredsjednik Vlade Bekir Bozdag.
Ministar Rafet Husović i predsjednik Parlamenta Turske Džemil Čiček

Ministar Rafet Husović i predsjednik Parlamenta Turske Džemil Čiček

Predsjednik parlamenta Džemil Čiček kazao je da, pored saradnje Vlada dvije države, veoma važna je i parlamentarna saradnja kojom se učvršćuje prijateljstvo među narodima i građanima Turske i Crne Gore. Predsjednik BS Rafet Husović je izrazio zadovoljstvo odnosima Vlada i Parlamenta i kazao da  su Bošnjaci koji žive u Crnoj Gori i Turskoj faktor povezivanja dvije države. - Bošnjaci su državotvorni narod u Crnoj Gori i daju puni doprinos povezivanju i stabilnosti čitavog regiona - kazao je Husović. Susretu u Parlamentu prisustvovali su i članovi Grupe prijateljstva sa Crnom Gorom koju predvodi prof. Dr Mustafa Šentov. Ministar spoljnih poslova Ahmet Davutoglu je kazao da je „Balkan prioritet u spoljnoj politici Turske“ - Radićemo i dalje na unaprijeđenju i onako dobrih odnosa Crne Gore i Turske, kao i ukupno svih zemalja u regionu Balkana. - rekao je Davutoglu Ministar Husović se zahvalio ministru Davutogluu na doprinosu koji dao ličnim angažmanom u jačanju saradnje Crne Gore i Turske, što doprinosi ukupno dobrim odnosima u regionu. U razgovoru sa potpredsjenikom Vlade  Bekir Bozdagom, koji je zadužen za Vladinu agenciju TIKA, rodbinske narode i oblast obrazovanja stranih studenata, ministar Rafet Husović je potencirao značaj odnosa koji su uspostavljeni u ovim sferama.
Ministar Rafet Husović i potpredsjednik Vlade Turske Bekir Bozdag

Ministar Rafet Husović i potpredsjednik Vlade Turske Bekir Bozdag

- Dugujemo veliku zahvalnost za projekte koje su posredstvom agencije TIKA realizovani u Crnoj Gori, u infrastrukturi, obrazovanju, zdravstvu i izgradnji vjerskih objekata.- kazao je Husović. On se zahvalio i za pomoć u  školovanju i stipendiranju studenata iz Crne Gore na brojnim turskim univerzitetima. Potpredsjednik Bozdag je kazao da će TIKA nastaviti sa svojim investicionim aktivnostima, kroz podršku novim projektima, kao i da će broj upisanih studenata i odobrenih stipendija  u Turskoj biti povećan u narednoj godini.

Informativna služba BS