Forum mladih Bošnjačke stranke Crne Gore, uz podršku Opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Bijelom Polju, organizovao je, 7. jula 2012. godine, čišćenje korita rijeke Bistrice u blizini Bijelog Polja i obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti ovog kraja. Cilj ove akcije Foruma mladih Bošnjačke stranke bio je razvijanje ekološke svijesti kod mladih i upoznavanje sa neiskorištenim kulturno-turističkim potencijalima po kojima je poznat Bistrički kraj.

 Korito rijeke Bistrice predstavlja veliki ekološki i kulturno-turistički potencijal ne samo opštine Bijelo Polje, već i čitavog sjevernog regiona Crne Gore. Nakon čišćenja korita rijeke Bistrice, krenulo se u obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti Bistričkog kraja. Tom prilikom organizovan je obilazak starog turskog mosta na Bistrici, kojeg su Turci izgradili krajem XVII vijeka, čije kameno zdanje u obliku polumjeseca nikog ne ostavlja ravnodušnim. Posjećeni su Stara vodenica, sagrađena 1936. godine i Bojadžića čardak, kojeg je 1828. godine sagradio Sulejman Bojadžić. Podsjećanja radi, Bojadžića čardak prvi put je zapaljen u vrijeme Rasovske bune 1901. godine, a onda i za vrijeme Drugog svjetskog rata 1943. godine. Naposljetku, posjećena je i džamija u Bistrici kojom prilikom su mladi Bošnjačke stranke uručili skromnu donaciju za izgradnju mjesne gasulhane.

Nakon obilaska kulturnih znamenitosti, organizovano je druženje za članove i simpatizere Bošnjačke stranke. Domaćini su se postarali da druženje bude što kvalitetnije, pa je organizovan turnir u malom fudbalu za muškarce i takmičenje u odbojci za djevojke. Najveći broj prisutnih – oko 300 – činili su mladi iz svih opštinskih odbora Foruma mladih Bošnjačke stranke. Druženju su prisustvovali i čelni ljudi stranke: predsjednik Bošnjačke stranke i ministar u Vladi Crne Gore Rafet Husović, potpredsjednik Bošnjačke stranke Munib Ličina, poslanici Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore dr Amer Halilović i Suljo Mustafić, predsjednici opštinskih odbora, članovi i simpatizeri Bošnjačke stranke. Media tim BS