Forum mladih Bošnjačke stranke iz Bara je u nedjelju 22. septembra organizovao planinarenja na planini Sutorman.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Povodom Svjetskog dana bez automobila omladina je imala za cilj da ukaže na slabu fizičku aktivnost građana svih uzrasta, a naročito omladine. U eri kompjuterizacije, kada poslovne i akademske obaveze obavljamo putem računara, a slobodno vrijeme uglavnom koristimo za druženje sa virtuelnim prijateljima putem facebook-a i twitter-a, od velikog  je značaja da svaku moguću priliku provedemo u prirodi i na svježem vazduhu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Okupljanje omladine je bilo zakazano ispred prostorija stranke u Baru, nakon čega su se izviđači uputili ka prevoju Sutorman. Od prevoja se malobrojna, ali grupa najizdržljivijih i najodvažnijih članica i članova Foruma mladih uputila ka vrhu Čukuleri. Tokom šestočasovnog pješačenja ispred bošnjačke omladine se pružao raznovrstan krajolik: od crmničkog kraja, preko Skadarskog jezera do krajnjeg odredišta sa kojeg se pruža nevjerovatan pogled na luku i barsku opštinu. Omladina je naročito bila očarana bogatom florom ovoga kraja, raznim vrstama pečuraka na koje je naišla i raznovrsnim ljekovitim čajevima sa kojima je i obradovala članove svojih porodica. Za one iz gradske sredine, poseban gušt su bile brojne kupine sa kojima su se sladili svi planinari. Kako i dolikuje omladini, cijeli put je protekao uz šalu i dogodovštine, a ujedno, ovo je bila i prva akcija koju je organizovao novoizabrani predsjednik Foruma mladih BS OO Bar Amel Dedejić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon ovog nevjerovatnog iskustva, svi su se saglasili da ovakve aktivosti treba češće organizovati, a narednu aktivnost Forum mladih iz Bara planira već za sljedeći mjesec.