Forum žena Bošnjačke stranke, između ostalog, pruža mogućnost ženama da se druže, okupljaju, razmjenjuju ideje i kreiraju aktivnosti prema svojim potrebama, uz kontinuiran rad na osnaživanju, animiranju žena sa intencijom da budu aktivne članice društva.

Upravo sa takvom  namjerom, za članice Foruma žena OO Podgorica i OO Tuzi organizovan je jednodnevni izlet u Baru. Organizatorke su nastojale da posjeta bude kvalitetna, sadržajna ali i edukativna.

Prilikom obilaska starobarske tvrđave, članice Foruma žena OO Bar su preko 60 žena upoznale sa bogatom istorijskom pričom svakog dijela ovog impozantnog zdanja.

S obzirom na to da vjera treba biti oblik življenja, smatrajući da je to jedini ispravni put, inspirativni  hafiz Sulejman Bugari, je na njemu svojstven način uputio poruke kako da napravimo balans između vlastitih prohtjeva i dužnosti vjere.

Poučnim predavanjem o međuljudskim odnosima, težnji za pravednim životom, ujedinjenju zajednice, položaju žene, odnosu ljudskog duha koji nas povezuje sa uzvišenim Allahom dž.š. učinio je slušateljke čvršćim u vjeri i bogatijim za nova saznanja.

Na kraju, Forum žena OO Bar je bio domaćin u tradicionalnoj ‘’Bošnjačkoj sobi’’. Druženje u ‘’Bošnjačkoj sobi’’ je upotpunilo boravak u gradu na obali Jadrana, a nadasve potvrdilo slogu i jedinstvo Bošnjakinja u Crnoj Gori.