U prostorijama Info Centra o evroatlantskim integracijama, 25.02.2013. godine, održan je građanski sat  na temu: ,,Vojna neutralnost”.

gradjanski sat

gradjanski sat

Gradjanskom satu, ispred Bošnjačke stranke, prisustvovali su: Mersudin Gredić, predsjednik Foruma mladih BS, Ajla Turusković, savjetnica u Klubu poslanika BS i Amela Babačić, članica Foruma mladih.

Gost građanskog sata bio je Marko Milačić, novinar crnogorskog nedjeljnika “Monitor”, dok je moderator bio g. Dragan Koprivica, izvršni direktor Centra za demokratsku tranziciju.

Prisustvovali su i predstavnici nevladinih organizacija, mladi članovi političkih partija, novinari, predstavnik ministarstva odbrane, pukovnik Mehmedin Tahirović.

U uvodnom dijelu g. Marko Milačić izložio je svoje stavove i viđenja budućnosti Crne Gore kada je proces evroatlantskih integracija u pitanju i izrazio mišljenje da je za Crnu Goru najoptimalnije rješenje vojna neutralnost u odnosu na NATO, kao i na bilo koju drugu vojnu organizaciju.

Nakon uvodnog izlaganja, građani koji su prsustvovali građanskom satu, izrazili su veliko interesovanje za temu, davali su komentare i postavljali brojna pitanja vezana za troškove članstva, opravdanost NATO misija i koncept neutralnosti.

 Medija tim Bosnjacke stranke