Portparol Bošnjačke stranke Suljo Mustafić rekao je, u izjavi za Portal Analitika, da bi manjinske stranke trebale početkom naredne nedelje da potpišu zajedničku platformu kojom će biti definisana dugoročna saradnja i zajednički nastup prilikom pregovora oko formiranja parlamentarne većine sa koalicijom Evropska Crna Gora.

Suljo Mustafić

Suljo Mustafić

– Ostalo je da u platformi manjinskih stranaka budu definisane određene pojedinosti. U pitanju su neke sitnice, detalji koji su više tehničke nego suštinske prirode. Zbog obaveza koje imamo svi, nakon Bajrama ćemo sjesti, dogovoriti preostale detalje i potpisati platformu – rekao je Mustafić Portalu Anaitka.

Lider BS-a Rafet Husović rekao je ranije da bi dodjeljivanje funkcije potpredsjednika parlamenta predstavniku manjinskih partija predstavljalo uvažavanje autentičnih zastupnika nacionalnih zajednica i dobra poruka Evropskoj uniji da država učvršćuje poziciju manjina u institucijama.

On je ocijenio da dolazi vrijeme da neko iz manjinskih naroda, “a Bošnjaci su najbrojniji među njima”, bude na jednoj od najviših državnih funkcija.

BS, Forca i Hrvatska građanska inicijativa osvojile su pet poslaničkih mandata na oktobarskim izborima, a njihovi predstavnici razgovarali su danas o detaljima platforme za pregovore sa koalicijom Evropska Crna Gora, koja će u skupštinskim klupama imati 39 poslanika.

portalanalitika.me