Fondacija Konrad Adenauer  je 20-21 aprila u hotelu ,, MAESTRAL“  organizovala seminar za političke podmlatke parlamentarnih stranaka u Crnoj Gori. Na tom seminaru su učešće uzeli i mladi Bošnjačke stranke. Tema seminara je bila ,,Parlamentarna demokratija -političke parije i političke ideologije“.
Parlamentarna demokratija -političke parije i političke ideologije

Parlamentarna demokratija -političke parije i političke ideologije

Cilj projekta, kojeg čini ciklus od tri treninga godišnje, je da doprinese unapređenju političkog znanja i vještina politički aktivnih mladih ljudi, sa uvjerenjem da je njihovo kvalitetno i kompetentno učešće u političkom životu važan preduslov demokratskog prosperiteta crnogorskog društva. Kompetentni predavači (iz Njemačke, regiona i Crne Gore) su kao i ranije, u interaktivnoj formi,polaznicima treninga prenijeli korisna znanja i iskustva na teme: temeljne vrijednosti demokratije,parlamentarna demokratija, političe partije i političke ideologije, politička komunikacja, političke vještine (retorika, javni nastup, debata), evropske integracije i dr. Predstavnici Bošnjačke stranke su između ostalog ukazali na nedovoljnu zastupljenost Bošnjaka u izvršnoj, sudskoj i zakonodavnoj vlasti te u drugim državnim i institucionalnim organima vlasti. Takođe su istakli i probleme u nesprovođenju člana 79. Ustava Crne Gore koji se odnose na prava manjina. media tim

3 Responses

 1. Ozna

  Sto ne ukazu to svojim sefovima stranke i koalicionim partnerima da smo neravnomjerno zastupljeni ili urade sami nesto po tom pitanju, nego im je najveca hrabrost reci nekom holandjaninu na seminaru da nismo ravnomjerno zastupljeni.
  Pa holandjani nam dobro sacuvase srebrenicu a koljaci su bili tada u sprezi sa milosevicem-djukanovicem i ekipom koja je tada a i sada (osim momira bulatovica) na vlasti a sto je jos crnje mi smo sa njima u koaliciji.

  Komentariši
 2. miki

  cim su oni zajedno sa ugljaninom onda rade iste stvari kada narodu najvise treba oni beze. belopoljac neka se ujedine sa zukorlicem.znasli sta znaci da se mi u cg ujedinimo pa mi bi drzali vlast i dobili sta zelimo koliko bosnjaka ima u cg sa onima koji se pisu da su muslimani ?

  Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.