Potpredsjednik Vlade Turske Bekir Bozdag sa saradnicima  posjetio je Bar  i razgovarao sa predstavnicima Islamske zajednice . Tokom obilaska Bara njegov domaćin je bio    Suljo Mustafić , poslanik Bošnjačke stranke u Skupštini  i predsjednik Odbora Islamske zajednice u Baru.

Bozdag je,  sa delegacijom u kojoj su bili  i predsjednik Vladine agencije TIKA Serdar Čam, direktor Vladine agencije za dijasporu i rodbinske narode Kemal Jurtnač, kao i drugi visoki zvaničnici obrazovnih institucija Turske  i ambasade Turske u Crnoj Gori , obišao Stari Bar i objekat rekonstruisane Škanjevića džamije

Poslanik Suljo Mustafić se zahvalio turskim zvaničnicima na  veoma važnim projektima koji se u saradnji sa turskom agencijom TIKA realizuju u Baru.

-Posredstvom agencije TIKA započeta je plodna saradnja barskog Udurženja maslinara sa srodnim asocijacijama i institutima u Turskoj, koja će sigurno biti unaprijedjena u  cilju razvoja maslinarstva u Baru. Takodje, razgovarali  smo i o drugim projektima koji se tiču ulaganja u školske objekte  i  neke  sportske sadržaje  u Baru- kazao je Mustafić, napominjući da je Bar grad multietničkog sklada u kome postoji mnogo ostataka islamske i osmanlijske kulture.

Potpredsjednik Bozdag je prošetao starobarskom kaldrmom, posebno se zadsržavajući u radnji Karađuzovića, gdje je probao poznate slatkiše i kolače iz radinosti najstarijih barskih slastičara

Na gradilištu Islamskog centra u Baru Mustafić je zajedno sa glavnim imamom Mujdinom Milaimijem  i reisom  Islamske zajednice Rifatom Fejzićem upoznao visoku delegaciju sa  dosadašnnjima radovima na ovom impozantnom zdanju.

On je  ukazao da je dosada  objekat isključivo gradjen sredstvima  vjernika iz Bara i dijaspore, te da su se u završnoj fazi obratili za pomoć agenciji TIKA, koja je prihvatila projekat .

-Riječ  je o  višenamjenskom vjerskom, kulturnom i obrazovnom  objektu koji ima različite sadržaje koji su nedostajali islamskim vjernicima u Baru. U njihovo ime  se zahvaljujem TIKI i Turskoj Vladi što je prihvatila realizaciju dovršetka ovog velikog projekta- kazao je Mustafić

Potpredsjednik Vlade je potvrdio da će preko Vladine agencije TIKA biti finansiran dovršetak ovog zdanja, a nakon završetka administrativne procedure, biće započeti radovi.

-Uvjerio sam se da je Crna Gora predivna država bogata  različitostima, a da je  Bar  grad u kome se ta različitost prožima i iskazuje na najljepši način, Drago nam je što možemo da pomognemo izgradnju ovog objekta, kao i ostale projekte u ovom gradu – kazao je Bozdag.