Poslanik Bošnjačke stranke Kemal Zoronjić i predstavnik Islamske zajednice u Crnoj Gori Enis ef. Burdžović su u proteklom mjesecu imali niz sastanaka sa predstavnicima Vlade Crne Gore u vezi poštovanja osnovnih ljudskih prava i realizacije Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori koji je potpisan 30.01.2012. godine.

IMG_00000407

Poslanik Zoronjić, ef. Burdžović i Fuad ef. Čekić su krajem oktobra održali sastanak u Ministarstvu pravde sa pomoćnicom ministra Slavicom Rabrenović, a zatim zajedno posjetili zatvor u Spužu i razgovarali sa direktorom ZIKS-a Miljanom Perovićem. Na ovim sastancima iskazano je interesovanje za položaj zatvorenika islamske vjere u pogledu poštovanja njihovih prava na vjerski život.

IMG_00000405

Sastanak sa Goranom Kuševijom, pomoćnikom ministra rada i socijalnog staranja i Borislavom Đukanovićem, direktorom Dječjeg doma „Mladost“ Bijela je održan u utorak 26. novembra. Povod ovog susreta je poštovanje dječijih i vjerskih prava štićenika Dječjeg doma u pogledu ishrane. Naime, članom 18 Ugovora između Vlade CG i Islamske zajednice posebna halal ishrana, pripremom odgovarajućih namirnica za potrebe islamskih vjernika, obezbjeđuje se u vojsci, policiji, zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama i ustanovama za socijalnu zaštitu i pomoć, kao i institucijama u kojima se obezbjeđuje ishrana učenika i studenata. Ovom sastanku je prisustvovao i Denis Martinović, profesor psihologije u medresi u Tuzima.

IMG_00000557-1-1

Za naredni period je dogovorena zajednička posjeta, poslanika Bošnjačke stranke, predstavnika Vlade i predstavnika Islamske zajednice, Dječijem domu u Bijeloj. Klub poslanika