Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i član predsjedništva BS-a Suljo Mustafić primio je danas u svom kabinetu predsjednika i članove udruženja „Društvo socijalne solidarnosti i kulture iseljenika Jugoslavije- Crne Gore“ koje okuplja iseljenike iz Crne Gore koji žive u Turskoj.

GUL___2V

Predsjednik udruženja Bedri Gul se zahvalio potpredsjedniku Sulju Mustafiću na prijemu i ukazao na značaj ove posjete, napominjajući da je ovo prvo udruženje koje okuplja iseljenike iz Crne Gore. Istakli su da Turska sa Crnom Gorom ima dobre i prijateljske odnose, i da njihovo udruženje ima za cilj ostvarivanje direktnih korisnih kontakata naših iseljenika iz Turske i uspostavljanja saradnje sa instancama u matici, kao i jačanje kulturne i privredne saradnje.

Iskazano je obostrano zadovoljstvo jačanjem odnosa Crne Gore i Turske na socijanom i kulturnom planu i ukazano na potrebu daljeg rada na unaprijeđenju tih odnosa.

„Bošnjačka dijaspora iz Crne Gore u Turskoj most je saradnje odnosa dvije države. Mi će mo nastojati da saradnja sa našom dijasporom bude što intenzivnija, kako preko Vladinih institucija tako i kroz Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike“- kazao je potpredsjednik Mustafić Predstavnici udruženja pozvali su potpredsjednika Mustafića da prisustvuje svečanom otvaranju kancelarije ovog udruženja u Istanbulu.