Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić primio je danas u svom kabinetu rukovodstvo udruženja porijeklom iz Crne Gore, koji žive u Opštini Bajrampaša  (Bayrampaša) u Istanbulu.

SCG_1853[1]

Predsjednik udruženja Zahit Martinović – Bujukbajrak  se u ime delegacije,  zahvalio potpredsjedniku Sulju Mustafiću na prijemu  i istakli su da Turska usmjerava veliku pažnju na očuvanju i razvoju odnosa dvije države, a dobri sveukupni odnosi će rezultirati i unaprijeđenju ekonomske saradnje, na čemu u narednom periodu treba posvetiti posebnu pažnju.. Potpredsjednik Mustafić je kazao da je potrebno da saradnja sa našom dijasporom bude što intezivnija, kako kroz Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike tako i preko  vladinih institucija. Tokom razgovora, obje strane su istakle dobre odnose dvije države na svim nivoima, koje treba i dalje unaprijeđivati naročito na ekonomskom i kulturnom planu.

Kabinet

One Response

  1. Bosnjak

    Lijep gest i ovo treba nastaviti isto raditi i sa svim ustanovama sirom Evrope jer svuda u zapadnoj Evropi ima zajednica Bosnjaka a do sada nismo imali priliku da ovako gospodin Husovic posjeti nase zajednice u zapadnoj Evropi bio bi red i tako jaca komunikaciju izmedju Bosnjaka isto tako i uci nase potomke o porijeklu. Mislim da bi trebalo i raditi na tome da dijaspora dobije pravo glasa i da se organizuju izbori u konzulima da se glasa ili ambasadama kako na parlamentarnim tako i na lokalnim izborima. Bosnjacka stranka treba da jaca ne samo kao organizacija vec i ustanova za sve Bosnjake porijeklom iz Crne Gore.

    Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.