Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić bio je domaćin ministru vanjskih poslova Turske Ahmetu Davutogluu, tokom njegove posjete Baru.

IMG_3730

Ministar  Davutoglu obišao je danas Stari Bar I posjetio objekat Islamskog centra čiji su radovi u završnoj fazi I koje finansira Turska razvojna agerncija TIKA. Ministar  Davutoglu je kazao  u Baru da će Turska nastaviti da pomaže razvojne projekte u Crnoj Gori, kao I jačanje vjerskih I obrazovnih institucija Islamske zajednice. -Mi imamo dobre odnose sa svim zemljama Balkana, a sa Crnom Gorom posebno. Naši  odnosi su u stalnom napredovanju u političkoj, ekonomskoj I kulturno-obrazovnoj sferi. Pripadnici islama ovdje, u Baru I Crnoj Gori su dobar most koji povezuje naše dvije države .- naglasio je ministar Davutoglu. Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić je istakao da je posjeta ministra Davutoglua veoma značajna I da na najbolji način potvrdjuje opredjeljneost Turske da razvija dobre odnose sa Crnom Gorom. -Crna Gora je multinacionalna I multivjerska država, koja ide putem evropskih I NATO integracija,  Njena stabilnost počiva na unutrašnjem skladu različitih vjera I nacija. Islamska zajednica je najvažnija I najtrajnija  institucija ovdašnjih muslimana I veoma je značajno što pomažete ovakve projekte kao što je Islamski centar u Baru, najveći objekat ovog sadržaja u Crnoj Gori i u regionu- kazao je Mustafić Mustafić  je  zahvalio ministru na iskazanoj podršci Turske koja realizuje kroz brojne projekte u Crnoj Gori.

IMG_3688

-Naše dvije države imaju odnose u stalnom usponu. Ovaj projekat I brojni drugi koje finansira TIKA širom Crne Gore, škole, vodovode, bolnice I druge infrastrukturne objekte služe svim gradjanima naše države.Isto tako u usponu je naša privredna saradnja i povećan broj turskih investicija ovdje- kazao je Mustafić. On je posebno istakao ulogu I doprinos ambasade Turske I TIKE  u jačanju odnosa I  realizaciji brojnih projekata. Skupu I zajedničkoj molitvi ,džumi namazu u Starom Baru prisustvovali sui član Mešihata Amer Šukurica, predsjednik Odbora Islamske zajednice u Baru Ćazim Alković,potpredsjednik  Kemal Zaganjor, predsjednik Odbora za izgradnju Bajazit Karadjuzović, ambasador Turske Mehmed Nijazi Tanilir, direktor TIKE Mustafa Jazidži I drugi zvaničnici, kao I brojni vjernici.  

Media tim