Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić bio je domaćin ministru vanjskih poslova Turske Ahmetu Davutogluu, tokom njegove posjete Baru.

IMG_3730

Ministar  Davutoglu obišao je danas Stari Bar I posjetio objekat Islamskog centra čiji su radovi u završnoj fazi I koje finansira Turska razvojna agerncija TIKA. Ministar  Davutoglu je kazao  u Baru da će Turska nastaviti da pomaže razvojne projekte u Crnoj Gori, kao I jačanje vjerskih I obrazovnih institucija Islamske zajednice. -Mi imamo dobre odnose sa svim zemljama Balkana, a sa Crnom Gorom posebno. Naši  odnosi su u stalnom napredovanju u političkoj, ekonomskoj I kulturno-obrazovnoj sferi. Pripadnici islama ovdje, u Baru I Crnoj Gori su dobar most koji povezuje naše dvije države .- naglasio je ministar Davutoglu. Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić je istakao da je posjeta ministra Davutoglua veoma značajna I da na najbolji način potvrdjuje opredjeljneost Turske da razvija dobre odnose sa Crnom Gorom. -Crna Gora je multinacionalna I multivjerska država, koja ide putem evropskih I NATO integracija,  Njena stabilnost počiva na unutrašnjem skladu različitih vjera I nacija. Islamska zajednica je najvažnija I najtrajnija  institucija ovdašnjih muslimana I veoma je značajno što pomažete ovakve projekte kao što je Islamski centar u Baru, najveći objekat ovog sadržaja u Crnoj Gori i u regionu- kazao je Mustafić Mustafić  je  zahvalio ministru na iskazanoj podršci Turske koja realizuje kroz brojne projekte u Crnoj Gori.

IMG_3688

-Naše dvije države imaju odnose u stalnom usponu. Ovaj projekat I brojni drugi koje finansira TIKA širom Crne Gore, škole, vodovode, bolnice I druge infrastrukturne objekte služe svim gradjanima naše države.Isto tako u usponu je naša privredna saradnja i povećan broj turskih investicija ovdje- kazao je Mustafić. On je posebno istakao ulogu I doprinos ambasade Turske I TIKE  u jačanju odnosa I  realizaciji brojnih projekata. Skupu I zajedničkoj molitvi ,džumi namazu u Starom Baru prisustvovali sui član Mešihata Amer Šukurica, predsjednik Odbora Islamske zajednice u Baru Ćazim Alković,potpredsjednik  Kemal Zaganjor, predsjednik Odbora za izgradnju Bajazit Karadjuzović, ambasador Turske Mehmed Nijazi Tanilir, direktor TIKE Mustafa Jazidži I drugi zvaničnici, kao I brojni vjernici.  

Media tim

One Response

  1. Dzeff

    MASHALLAH .svaka cast .Ovo je jos jedna u nizu posjeta ,koje pokazuju da Turski zvanicnici konacno imaju sa kim da pregovaraju ,da konacno ima ko da ih doceka. Sve pohvale Bosnjackoj stranci ,vi doista jeste most saradnje ,ne samo sa Turskom ,vec i sa ostalim drzavama!Cestitam glavnom Odboru za izgradnju Islamskog kulturnog centra na celu sa g-dinom Mustaficem.

    Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.