Škola demokratskog rukovođenja u saradnji sa regionalnim članicama Mreže škola političkih studija je nedavno pokrenula projekat „Regionalna akademija za demokratiju-RAD“.
Sead Šahman

Sead Šahman

Učesnici Akademije za demokratiju, izabrani su iz redova vodećih mlađih političara (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Kosovo) koji imaju značajne potencijale, bilo na nivou države ili u svojim političkim strankama - državni sekretari, zamjenici i pomoćnici ministara, poslanici u parlamentima, vodeći stranački funkcioneri, diplomate i gradonačelnici. Jedan od učesnika prestižne regionalne Akademije za demokratiju bio je i  Sead Šahman, predsjednik Foruma mladih Bošnjačke stranke. Akademija ima za svrhu oblikovanje evropske budućnosti Balkana.

lazaro_225

Izgradnja nove političke kulture i političke elite je jedinstvena inicijativa u izgradnji političkih kapaciteta na Zapadnom Balkanu, uz potporu Evropske unije. Projekat Regionalna Akademija za demokratiju provodi sedam organizacija civilnog društva, članica Mreže škola za političke studije koja djeluje pod pokroviteljstvom Vijeća Europe. 

Medija tiim