Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Rafet Husović primio je danas novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Iana Vitinga.
Husović primio novonaimenovanog ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Iana Vitinga

Husović primio novonaimenovanog ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Iana Vitinga

Predsjednik Husović je iskazao zahvalnost na podršci koju Ujedinjeno Kraljevstvo daje Crnoj Gori na putu ka evropskim i evro-atlanskim integracijama, osvrnuvši se pri tom i na prilike u crnogorskom društvu. „Poštovanje ljudskih i manjinskih prava jedan je od najvažnijih segmenata crnogorskog društva, koji predstavlja pravu sliku multietničke i multikulturalne države”, istakao je Husović. Kad je riječ o odnosima između Crne Gore i Velike Britanije, potpredsjednik Husović je naglasio da je u narednom periodu potrebno više pažnje posvetiti ekonomskoj saradnji i unapređenju ekonomskih i bilateralnih odnosa između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva. Ambasador Viting je istakao da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u evropskim i evro-atlaskim integracijama i izrazio spremnost Ujedinjenog Kraljevstva da podrži Crnu Goru na tom putu, saglasivši se da u narednom periodu treba više pažnje posvjetiti ekonomskoj saradnji dvije države. Kabinet

One Response

  1. miccelini

    Dok neko prima ambasadore najrazvijenih EU zemalja drugi prima raznorazne kafanske lobiste. Hajde sto prima te i takve ljude nego uporno pokusava da nas ubijedi da je on broj 1 u gradu i da je vazniji i uticajniji od ovog sto prima ambasadore i ostale uticajne sluzbenike evriopskih zemalja. Stvarno je postalo tragikomicno ponasanje Rozajskog sherifa.

    Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.