Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Rafet Husović primio je danas novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Iana Vitinga.

Husović primio novonaimenovanog ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Iana Vitinga

Husović primio novonaimenovanog ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Iana Vitinga

Predsjednik Husović je iskazao zahvalnost na podršci koju Ujedinjeno Kraljevstvo daje Crnoj Gori na putu ka evropskim i evro-atlanskim integracijama, osvrnuvši se pri tom i na prilike u crnogorskom društvu.

„Poštovanje ljudskih i manjinskih prava jedan je od najvažnijih segmenata crnogorskog društva, koji predstavlja pravu sliku multietničke i multikulturalne države”, istakao je Husović.

Kad je riječ o odnosima između Crne Gore i Velike Britanije, potpredsjednik Husović je naglasio da je u narednom periodu potrebno više pažnje posvetiti ekonomskoj saradnji i unapređenju ekonomskih i bilateralnih odnosa između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva.

Ambasador Viting je istakao da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u evropskim i evro-atlaskim integracijama i izrazio spremnost Ujedinjenog Kraljevstva da podrži Crnu Goru na tom putu, saglasivši se da u narednom periodu treba više pažnje posvjetiti ekonomskoj saradnji dvije države.

Kabinet