Predsjedništvo Bošnjačke stranke zahvalno je članovima partije i svim građanima koju su na proteklim lokalnim izborima održanim u Tuzima i Petnjici podržali odborničke liste.

Kako navode iz te partije, prema ostvarenim rezultatima u Petnjici, izborna lista „Bošnjačka stranka- Dostojanstveno za Petnjicu“ zavrijedila je pet odborničkih mandata u lokalnom parlamentu, što predstavlja rast u odnosu na predhodni saziv kada je bilo četiri.

Dodaju da je BS  druga politička snaga u toj opštini. Ističu da je veoma  uspješan nastup liste „Bošnjačka stranka- U jedinstvu je snaga“ zabilježen je i u Tuzima.

Udvostručen broj glasova u odnosu na predhodni samostalan nastup u toj opštini, tj. porast sa 375 na 719 glasova, te osvojena tri mandata  pokazuju sve veću utemeljenost u biračkom tijelu i sasvim izvjesno- bitan činilac buduće lokalne vlasti.

Rezultat koji se pokazuje kroz trend rasta predstavlja, kako smatraju,  dodatnu motivaciju da nastave borbu, kako kroz zakonodavnu, tako i kroz izvršnu vlast.

“Zahvaljujemo se i svim aktivistima i simpatizerima Bošnjačke stranke koji su nesebično doprinijeli da izborna kampanja bude pozitivna i afirmativna”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da su nakon izbornog procesa usmjereni  isključivo prema realizaciji političkih programskih ciljeva koje su i promovisali u kampanji.

www.cdm.me