Na konstutativnoj sjednici 25. saziva Skupštine Crne Gore, za potpredsjednika Skupštine izabran je poslanik Bošnjačke stranke Suljo Mustafić, za kojeg je glasalo 72 poslanika. Pored njega za potpredsjednike su izabrani i Željko Šturanović iz DPS-a sa 68 glasova i Branko Radulović iz DF-a kao predstavnik opozicije sa 69 glasova.
Rukovodstvo 25. saziva Skupštine Crne Gore

Rukovodstvo 25. saziva Skupštine Crne Gore

Prethodno je za predsjednika Skupštine Crne Gore izbran Ranko Krivokapić, kome će to biti četvrti mandat na čelu Parlamenta. Mustafić je nakon izbora za potpredsjednika izjavio: "Velika je čast ako budem izabran u predsjedništvo zakonodavne vlasti, kao što je čast biti delegiran u ime BS, kao jedne manjinske partije. Mislimo da je to važno i za ovu zakonodavnu vlast ali i za afirmaciju manjina, kazao je Mustafić navodeći da Crnogorski parlament treba da određuje put države prema evroatlantskim integracijama. Mustafić je rekao da je parlament važan dom, jer je ishodište demokratije, i da treba Crnoj Gori da određuje put prema evroatlantskim integracijama. ”I naravno da kroz zakonodavstvo stvaramo bolji ambijent i za privredni oporavak i bolji evropski razvoj.” "

3 Responses

 1. UDBK - Njemačka e.V.

  Poštovani gospodine Mustafiću,

  Zadovoljstvo mi je, u ime Upravnog odbora zavičajnog udruženja “Dijaspora Bošnjaka Kosova – Njemačka” e.V. i u svoje lično ime, čestitati Vam izbor na mjesto podpredsjednika demokratske Skupštine Crne Gore.

  Naše članstvo čine Bošnjaci porijeklom iz sjeverne Crne Gore, odnosno Južnog Sandz odseljeni na Kosovo, sa trenutnim prebivalištem u Njemačku i drugdje u Evropi. Slijedom te činjenice nastojimo postati most izmedju dvije suverene države, evropske Republike Kosovo i evropske Crne Gore jer smo sa obema vezani snažnim neraskidivim vezama i osjećajem.

  Duboko smo uvjereni da ćete kao legitimni prestavnik Bošnjaka Crne Gore ubuduće čvrsto podržavati nastojanja Bošnjaka Kosova za što čvršćom vezom sa našim starim zavičajem demokratskom Crnom Gorom, što nažalost dosad nije bio slučaj. Takodje očekujemo da će se slične aktivnosti desiti i u dijaspori, na čemu mi već predano radimo izgradjujući najbolje moguće odnose i saradnju sa institucijama Crne Gore u Njemačkoj uključujući i naše članstvo u SCANJ i u EDCG.

  Uz iskrene čestitke u povodu Vašega izbora za podpredsjednika Skupštine Crne Gore, dopustite mi da vam ovim putem prenesem pozdrave i selame naših članova, simpatizera, sponzora i prijatelja UDBK.

  Srdačno,
  Predjesdnik UDBK- Njemačka e.V.
  Osman Destanović

  Komentariši
 2. suljo mustafic

  Postovani gospodine Destanovic,

  zahvaljujem se na cestitkama koje ste uputili u ime Upravnog odbora udruzenja UDBK
  Izbor potpredsjednika parlamenta iz reda manjinskih partija veliko je priznanje, demokratsko dostignuce, ali ujedno i obaveza
  Nadamo se da cemo jednako odgovorno raditi na autenticnoj prezentaciji interesa manjnskog bosnjackog naroda u Crnoj Gori, uz afirmaciju demokratskih vrijednosti i parlamentarizma uopste.
  U tom cilju, spremni smo da, i sa ovog nivoa, jos vise i bolje saradjujemo i sa nasom dijasporom, koja snazno podrzava nase aktivnosti.
  Sve incijative koje idu u pravcu jacanja uzajamne saradnje oko zajednickih demokratskih ciljeva su dobordosle.
  Srdacno vas selamim,
  Suljo Mustafic

  Komentariši
 3. Jedan od casnih Bosnjaka

  Jedina osoba u BS u koju se jos uvijek moze imati povjerenja je gosp. Mustafic. Zato cu mu dobronamjerno presentirati tekst gosp. Zeljka Milicevica . Izvjesni Osman Destanovic koji Vam je cestitao je zagonetna osoba i pravim bosnjackim intelektualcima bosnjacke dijaspore
  poznat kao veliki mrzitelj svega onog sto odise bosnjackim identitetom.. Zato bilo koji vid kontakta sa takvim nastranjacima , kao sto je to Osman, izvjesni Hajro Ledinic , izvjesni prof. Corovic moze samo stetiti Vasem ugledu.

  Evo tekst koji najbolje govori o Osmanu i njemu slicnima.

  Veleizdaja načela ljudskosti
  STALJIN
  Autor: Željko Milićević – Bosnjaci Net

  Objavljeno: 28. November 2012. 02:11:53
  Željko MILIĆEVIĆ: Zaprepašten sam saznanjem da Osman Destanović redovito svjesno, i vjerojatno po zadatku, udara na najveće islamske svetinje u šta vjeruje više od četvrtine čovječanstva.
  Također je evidentno iz njegovih skribanterija, ne samo da je ekstremno kritičan i da ne bira sredstva što se tiče bošnjačkih prvaka, uticajnih ličnosti, već je isto tako ekstremni klevetnik Islamske zajednice, uključivo i najviših vjerskih autoriteta Bosne i Hercegovine i Sandžaka.
  Bosna i Hercegovina je nedavno iskrvarila u genocidu zbog veleizdaje svojih kršćana. Ona je iskrvarila zbog veleizdaje svojih komšija, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

  Bosna i Hercegovina je iskrvarila zbog veleizdaje međunarodne zajednice koja je zatvorila oči pred genocidom Bošnjaka umjesto da je „spriječila i kaznila zločin genocida“ (tekst pod navodnicima je izvadak iz Člana 1 Ženevske konvencije o sprječavanja i kažnjavanju zločina genocida, 1948).

  Svi zločini su, u osnovnoj formi, veleizdaja načela ljudskosti općenito. Oni koji se odluče počiniti zločin, ili podržati ga, prestanu tim činom biti ljudska bića i ravnopravni članovi ljudske zajednice. Oni koji se odluče za veleizdaju, na kraju, uskrate svoja ljudska prava time što su uskratili ljudska prava drugima. Veleizdaja načela ljudskosti je sila koja uništava sve oko sebe, pa na kraju i sebe, odnosno autora ili propagatora veleizdaje.

  Naletih, nedavno, na izjave azilantskog elementa koje su bile postavljene na internetu i privuklo mi je pažnju iz brojnih razloga.

  Radi se o izvjesnom Osmanu Destanoviću, sudeći po imenu, muslimanske vjere. To mi je upalo u oči jer su svi moji prijatelji muslimanske vjere, i ne samo iz Bosne i Hercegovine, nego iz brojnih drugih zemalja, i drugih nacija i rasa.

  Zaprepašten sam saznanjem da Osman Destanović redovito svjesno, i vjerojatno po zadatku, udara na najveće islamske svetinje u šta vjeruje više od četvrtine čovječanstva.

  Također je evidentno iz njegovih skribanterija, ne samo da je ekstremno kritičan i da ne bira sredstva što se tiče bošnjačkih prvaka, uticajnih ličnosti, već je isto tako ekstremni klevetnik Islamske zajednice, uključivo i najviših vjerskih autoriteta Bosne i Hercegovine i Sandžaka.

  Kad sam već kod ovoga, mislim da Sandžak i Bosna i Hercegovina predstavljaju jednu povijesnu cjelinu.

  Helem nejse, Osman Destanović se, na svom veleizdajničkom pohodu, odluči klevetati sve oko sebe, od vrha pa na dole, u nastojanju da se prometne na neki svoj zamišljeni vrh neke zamišljene organizacije koju je ustanovio sa svojim pajdašima iz iste službe da produži ruku još uvijek živog jugo-komunističkog aparata i tom rukom opelješi preživjele žrtve genocida, i druge ljude svoje vlastite vjere. Ali Bošnjaci, posebno Bošnjakinje, neće tek tako proći preko marifetluka istreniranih u frankeštajn službama JNA. Da se zna da Staljina i staljiniste nisu nikada trpili.

  Pridjev, kao primjerice, „munafik“, dolazi na pamet, ali bih upotrebom istoga samo uvrijedio munafike a to mi nije namjera.

  Kad se netko odluči na veleizdaju onda se on otuđi od čovječanstva, od vjere, od svojih pa i od drugih, a to je simptomatično u slučaju Osmana Destanovića.

  Jazuk inače, lijepa imena.

  Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.