Bošnjačka stranka je u srijedu, 5. marta 2014. u Rožajama održala tribinu „NATO integracije i manjine“. Na tribini su govorili predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović i koordinator za NATO ispred Bošnjačke stranke Damir Šabanović.

Rafet Husovic - Damir Sabanovic

Rafet Husovic – Damir Sabanovic

Na tribini je istaknuta podrška Bošnjačke stranke evropskoj i euroatlantskoj integraciji Crne Gore. Predsjednik Husović je istakao da se Bošnjačka stranka još od svog osnivanja zalaže za punopravno članstvo Crne Gore u NATO, te da bošnjački narod takođe daje državi punu podršku ovim procesima. Husović je naglasio da Bošnjačka stranka vidi članstvo u NATO kao ključni interes građana Crne Gore.

„NATO je, prije svega, savez država koje baštine vrijednosti mira, demokratije, ljudskih prava i građanskih sloboda, što jesu temeljne vrijednosti za koje se zalaže Bošnjačka stranka“, naveo je predsjednik Husović.

Sa tribine

Sa tribine

Husović je naglasio da je bezbjednost prvi i najbitniji aspekt za manjinske narode u Crnoj Gori. „Imajući u vidu da je region Zapadnog Balkana u nedavnoj prošlosti bio izložen nestabilnostima i ratnim sukobima u kojima su pripadnici bošnjačkog naroda bili najveće žrtve, ubijeđeni smo da će  ulazak čitavog regiona u atlantske vojno-bezbjedonosne strukture obezbijediti dugoročnu političku, ali i ekonomsku stabilnost čitavog regiona”, istakao je predsjednik Husović.

Medija tim