Povodom Ramazanskog Bajrama, predsjednik  Bošnjačke stranke i  potpredsjednik Vlade Crne Gore, gospodin Rafet Husović upućuje čestitku Reisu Islamske zajednice Rifatu efendiji Fejziću i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori i dijaspori.

6e6adc373b03330934d2fecb3a33bbc7_view_l

» Preporodili smo naša srca postom i molitvom, oplemenili naše duše darežljivošću  prema onima kojim je pomoć potrebna, i kroz zajedničke iftare i druženja  ojačali  jedinstvo zajednice.

Bajram dočekujemo u iskrenoj radosti vjernika koji su ispunili svoje duše vjerom, ljubavlju, samilošću i praštanjem.

Ovo su  dani su  u kojem islamski vjernici  šalju poruku mira cijelome svijetu, u kojem iskazuju pokornost Bogu Uzvišenom, i posvećenost istinskim vrijednostima porodične topline i bliskosti , komšijske pažnje i dobročinstva.

Želimo da ovi blagdani donesu radost svim muslimanima, a posebno mislimo o onima koji su izloženi teroru i nasilju u Gazi, i na drugim mjestima u svijetu,  sa nadom da će predstojeći dani donjeti mir u njihove domove.

Poštovani Reis-efendija, Vama lično, i svim pripadnicima islamske vjere u Crnoj Gori I dijaspori,  u svoje ime I u ime Bošnjačke stranke, čestitam bajramske praznike, uz želju da ih provedete u istinskoj porodičnoj sreći,  radosti, veselju  i rahatluku.

Bajram šerif mubare olsun! „

 

Rafet Husović,
Predsjednik BS i potpredsjednik Vlade Crne Gore