Povodom Ramazanskog Bajrama, Predsjednik  Bošnjačke stranke i  ministar u Vladi Crne Gore, gospodin Rafet Husović upućuje čestitku Reisu Islamske zajednice Rifatu efendiji Fejziću i i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori I dijaspori. 

»Post nas je učinio zdravijim i duhovno jačim,  a  naša srca čistijim  i samilosnijim, u danima Ramazana bolje smo  spoznali sebe i razumjeli druge, podsjetili  se da su post , molitva, darežljivost, strpljenje i medjusobna solidarnost, dio života i prakse svakog iskrenog vjernika

Bajram je radost  u dušama ljudi koji su postom očistili svoje srce od mržnje, svoj jezik od ružnog govora, svoje ruke od ružnog posla. To je dan u kojem pripadnici islama šalju poruku mira cijelome svijetu, u kojem iskazuju pokornost Bogu Uzvišenom.

Bajramski blagdani nas vraćaju istinskim vrijednostima porodične bliskosti , komšijske pažnje i međusobnog prijateljstva .

Radost I toplinu ovih blagdana  dijelimo  sa porodicom, rodbinom, prijateljima i komšijama I sa svim ljudima dobre volje, misleći o dobru i napretku zajednice i društva u kome živimo.

Vama lično, I svim pripadnicima islamske vjere u Crnoj Gori I dijaspori,  u svoje ime I u ime Bošnjačke stranke, čestitam bajramske praznike, uz želju da ih provedete u istinskoj porodičnoj sreći,  radosti, veselju  i rahatluku.

Bajram šerif mubare olsun! “

 

Rafet Husović

                                                    Predsjednik BS i ministar u Vladi Crne Gore