Bošnjačka stranka čestita predsjedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću izbor za predsjednika Parlamentarne Skupštine OEBS-a i želi mu puno uspjeha u obavljanju te veoma odgovorne medjunarodne funkcije.

Ranko Krivokapić

Ranko Krivokapić

Izbor predsjednika Krivokapića na mjesto predsjedavajućeg  prestižne medjunarodne organizacije veoma je značajan dogajdjaj za Crnu Goru i njenu ukupnu medjunarodnu politiku koja je zasnovana na politici dobrosusjedskih odnosa, regionalnoj saradnji i  afirmaciji demokratskih i progresivnih ideja.

Gospodin Krivokapić je i kroz svoje političko djelovanje i afirmaciju parlamentarizma kao najviše demokratske vrijednosti , dao veliki  doprinos  izgradnji našeg društva  utemleljenog na  multietničkoj  harmoniji,  demokratiji, vladavini prava i poštovanju institucija.

Smatramo da je  izbor gospodina Krivokapića za mjesto predsjenika OEBS-a, kao i  ubjedljiva podrška delegata koju je dobio,  svojevrsno priznanje za njegov dosadašnji rad i posvećenost ovim vrijednostima, a ujedno i obaveza da se i kroz ovu instituciju radi na dodatnoj afirmaciji naše države kao faktora stabilnosti, mira i demokratskog razvoja ovog  regiona i njene posvećenost reformama i evro-atlanskim intregracijama.

 

Rafet Husović s.r
Predsjednik BS