Glavni odbor Bošnjačke stranke, na sjednici koja je danas održana u Rožajama, jednoglasno je donio odluku o samostalnom nastupu ove stranke na predstojećim parlamentarnim izborima. Razmatrajući dosadašnje aktivnosti u vezi sa pripremama za izbore, Glavni odbor je usvojio preporuku Predsjedništva o samostalnom nastupu BS na izborima. Imajući u vidu političke ciljeve Bošnjačke stranke, te  novo izborno zakonodavstvo, koje omogućava osvajanje autentičnih mandata preko nacionalne liste, kao i dosadašnju prepoznatljivost Bošnjačke stranke kao legitimnog predstavnika bošnjačkog naroda, Glavni odbor je ocijenio da je ovakav način nastupa BS na predstojećim izborima najbolja od svih mogućih opcija za izlaske na izbore, i u tome jednoglasno podržao preporuku Predsjedništva. Glavni odbor je donio odluku i o izradi izborne platforme i na preporuku predsjedništva ovlastio stručni tim stranke za njenu izradu. Glavni odbor je izabrao i Centralni izborni štab na čijem čelu je predsjednik BS Rafet Husović a u njemu će se nalaziti predsjednici opštinskih izbornih štabova, predstavnici Forama mladih i Foruma žena, kao i članovi kabineta predsjednika stranke.

5 Responses

 1. mersad

  mogli bi ste malo odgovornije da se ponesete prema sajtu i malo brze da prenosite informacije.

  Komentariši
  • admin

   Mersade, sajt se redovno ažurira i do sada su sve informacije i saopštenja objavljivana blagovremeneo. Ova poslednja vijest je zakasnila jedan dan sa objavljivanjem jer na dan održavanja Glavnog odbora došlo je do prekida na optičkom kablu između Rožaja i Berana, tako da u Rožajama nije cijelog dana funkcionisao ni jedan servis Telekoma, čak ni 067 mobilna mreža. Tako da nijesmo bili u mogućnosti da objavimo istoga dana ovo saopštenje na sajtu.

   Komentariši
 2. raif

  Odkada to Bosnjaci postadose manjina,valjda bi trebalo da smo konstitutivan narod, bruka i sramota sta radite. Ako ima Bosnjaka u Crnoj Gori 15-20% niste u stanju da sakupite 3%, pa hocete preko nacionalnih manjina da se docepate mandata. 20 god. sam bio za nacionalnu stranku od 1990 god. Za Vas necu vise za zivota glasati. Ova stranka je postala grupe ljudi koji gledaju samo vlastiti interes a za narod nista ne rade. zalosno

  Komentariši
  • Panoramix

   Da si 20 godina bio za nacionalnu politiku, ne bi tako lako odustao, sad kada imas uz koga da stanes i kada Bosnjaci idu naprijed… Mada ti si od onih koji pricaju da su cijeli zivot bili uz nas, a u stvari nikada nisu ni bili… Tebi sa srecom, hvala bogu imas veliki izbor, tako da nema da brines…

   Komentariši
 3. admin

  Bošnjaka u CG nema 15-20% već 8,65% tako da to imate u vidu gospodine Raife. Mi ćemo koristiti prava koja nam pripadaju po Ustavu i zakonima i boriti se za ostvarenje naših programskih ciljeva na način na koji mislimo da je najbolji.

  Naša istraživanja pokazuju da imamo podršku znatno višu od cenzusa što će ovi izbori i pokazati.

  Vama želimo sve najbolje iako nećemo imati Vašu podršku.

  Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.