Glavni odbor Bošnjačke stranke usvojio je izbornu listu koju je utvrdilo i predložilo Predsjedništvo stranke, čiji će nosilac biti Rafet Husović, predsjednik BS.
GO BS

GO BS

Predsjednik Rafet Husović je kazao da je Bošnjačka stranka svojim radom i zalaganjem postala jedini autentični predstavnik bošnjačkog naroda i da je dosadašnji rad doprinio stalnom jačanju i kadrovskom i organizacionom širenju stranke. „BS je danas jaka i moderna partija koja je uzor mnogim drugima na Balkanu. U Crnoj Gori ona je postala respektabilan politički faktor a za pripadnike bošnjačkog naroda ona je i nada i siguran zastupnik njegovih interesa i potreba.“ rekao je Husović
Rafet Husović

Rafet Husović

Husović je kazao i da je evidentat porast povjerenja birača u ovu stranku što pokazuju i istraživanja i stanje na terenu. „Sigurni smo da kroz podršku koju dobijamo od naših članova, simpatizera, prijatelja, sunarodnika iz zemlje i dijaspore, možemo računati na veći broj mandata u Parlamentu nego do sada“ rekao je Husović. Husović je kazao da će BS sigurno biti dio vlasti, nezavisno od toga ko će formirati buduću Vladu. „BS ima svoju prepoznatljivost i svoje ciljeve, a to su zastupljenost bošnjačkog-muslimanskog naroda u institucijama, veća ulaganja i ekonomski razvoj sredina u kojima živi naš narod, evropske i NATO integracije, dobri odnosi sa Turskom i jačanje veza da dijasporom i ko je spreman da podrži ove naše ciljeve možemo razgovarati o partnerstvu“ – zaključio je Husović. Glavni odbor BS je usvojio i Izborni program stranke i informisao se o tome da je do danas prikupljeno 5157 potisa podrške listi. Predaja liste Bošnjačke stranke Državnoj izbornoj komisiji obaviće se u srijedu u 17 časova.   Izborna lista „Bošnjačka stranka – Rafet Husović“ [one_third last="no"]
 1. Rafet Husović
 2. Suljo Mustafić
 3. Kemal Zoronjić
 4. Almer Kalač
 5. Nedžad Drešević
 6. Damir Gutić
 7. Munib Ličina
 8. Osman Nurković
 9. Kemal Purišić
 10. Amer Halilović
 11. Orhan Šahmanović
 12. Rešad Sijarić
 13. Kenana Strujić
 14. Adnan Muhović
 15. Husein Kurtagić
 16. Ejup Nurković
 17. Sabro Kalač
 18. Mirela Avdić
 19. Sabahudin Mustafić
 20. Safet Kurtagić
 21. Adem Fetić
 22. Muamer Raščić
 23. Mirsad Džudžević
 24. Asmir Pepić
 25. Edina Dešić
 26. Zejnel Klimenta
 27. Edita Burdžević
[/one_third] [one_third last="no"]
 1. Admir Adrović
 2. Mirza Medunjanin
 3. Safet Drljan
 4. Enesa Rastoder
 5. Elvisa Redžematović
 6. Ernesa Kardović
 7. Redžep Kurbardović
 8. Azemina Fetić
 9. Vahedin Feratović
 10. Erzana Redžematović
 11. Ervin Duraković
 12. Amela Babačić
 13. Emir Dacić
 14. Esmeralda Šuvakić
 15. Ešef Husić
 16. Damir Grbović
 17. Salko Tahirović
 18. Emir Pilav
 19. Mersad Šutković
 20. Anesa Ramović
 21. Ragib Radončić
 22. Omer Skrobanović
 23. Edita Šahman
 24. Ešef Bahović
 25. Sadetin Peričić
 26. Ajla Turusković
 27. Emira Bećiragić
[/one_third] [one_third last="yes"]
 1. Zekerija Fetić
 2. Elisa Murić
 3. Rahman Husović
 4. Sanida Agić
 5. Elvir Bajramović
 6. Suada Jasavić
 7. Mehmed Kujević
 8. Aida Ramović
 9. Almin Hodžić
 10. Abedin Musić
 11. Belis Pojatić
 12. Maida Avdić
 13. Amer Nokić
 14. Semir Balić
 15. Amer Smailović
 16. Zahit-Caka Ličina
 17. Šefkija Bektešević
 18. Ramiz Hajdarpašić
 19. Šefket Ćorović
 20. Almir Muratović
 21. Bego Škrijelj
 22. Ernad Suljević
 23. Selma Mehović
 24. Zineta Murić
 25. Sabahet Spahić
 26. Jasmina Cikotić
 27. Sanela Ramović
[/one_third]

7 Responses

 1. MNE

  Cestitke za osvjezenje i sansu mladima koji su na listi. Br.3 za poslanika! Odlican izbor

  Komentariši
 2. Dževat

  Aferim kapitenu !
  Prva postava Vam je dobra za mali fudbal na lokalnom turniru!
  Za državni parlament ste morali izabrati mnogo jači sastav.
  Lider, po definiciji, ima viziju, planira put , mjere, sredstva i ljude za njeno ostvarenje.
  Birokrate i tehnokrate okupljaju oko sebe lojalne i poslušne, to najbolje realizuju, kroz tzv. “podmlađivanje” kadra…
  Pravi lideri, gospodine Husoviću biraju najbolje, najsposobnije i najhrabrije, a nama Bošnjacima su takvi potrebni na svakom mjestu, a posebno u državnom Parlamentu.
  Mnoga krupna pitanja iz korpusa kolektivnih i individualnih ljudskih i nacionalnih sloboda i prava nijesu pokrenuta, Živimo u društvu socijalne bijede,
  Stanovništvo nam se kontinuirano raseljava.
  Najniži stepen razvoja ostvarile su opštine Plav i Rožaje u zadnjih četiri godine, u vrijeme kada je BS bila u koaliciji sa DPS i SDP. Pogledajte zvanične podatke Ministarstva ekonomije. Za to vrijeme naši poslanici su bolje zastupali i branili Vladu od njenih Ministara. Posebno se isticao gosp.Mustafić.
  U novom mandatu ,kao iskusan poslanik pomoćiće mladim kolegama kako da nastupaju u odnosu prema Vladi i opoziciji kako bi zaradili naredni mandat, a pitanja nerazvijenog sjevera, statusa Bošnjaka i dr. će rješavati Vlada, gdje ćemo imati ministra bez portfelja.

  Komentariši
 3. Bajro

  Dragi Dževate,

  Lako li je pljunut po svome. Umjesto podrške, bar na početku, a potom kritike ako je zasluže, mi ovu ekipu u startu osuđujemo na neuspjeh.

  Predloženi sastav i da se okrene naopako od 81 ka 1 bi mogao voditi državu, a ne kako vi rekoste lokalni tim za mali fudbal.
  Ja bih se stidio da nešto napišem ovako nešto, kao što ste vi to učinili. Hvala administratoru što ne briše komentare, već neka vide ljudi, da se mi moramo boriti prvo protiv “svojih”, a potom protiv ostalih.

  Bošnjačkoj stranci želim veliki uspjeh na predstojećim izborima.
  Nadam se da ću uspjeti doći i glasati za vas. Bar takav imam nijet. Selam i svako dobro.

  Komentariši
 4. Dževat

  Bajro, nijeste me razumjeli,
  Ekipa za mali fudbal broji pet, šest igrača, ja sam rekao prva postava misleći na forsiranje nekoliko nedovoljno iskusnih i politički zrelih kandidata na čelu liste koji treba inšAllah da prođu, dobiju poslaničke mandate. Moja kritika se odnosi, zašto nijesu na čelo liste najbolji, a oni su među predloženih 81.
  Ja vrlo dobro znam koliko kvalitetnih, dobrih bošnjana je na toj listi, ali će biti izabrano samo prvih nekoliko, a siguran sam da to nijesu najbolji za obavljanje izuzetno važne poaslaničke uloge. Moja je želja da Poslanici moje stranke i moga naroda budu najbolji. Da na najboli način zastupaju naše interese. Da se ravnopravno nose sa poslanicima drugih partija, pa da se sa njima ponosimo.
  Ničega u mom životu se ne stidim, jer mi cio radni vijek prolazi u borbi za bolji socijalno-ekonomski položaj ljudi, posebno u našim malim nerazvijenim sredinama i posebno za nacionalnu, vjersku, kulturnu, naučnu afirmaciju moga naroda.
  Nemoj da brineš Bajro, moja je kritika upućena prema rukovodstvu, koje je po mom mišljenju imalo bolji izbor kandidata, ali uprkos tome, mi na terenu radimo da naša poslanička lista ostvari što bolji uspjeh.

  Komentariši
 5. hasim

  naprijed mladi. svaka cast bosnjckoj stranci na odabiru mladih kadrova na izbornoj listi. konkretno moje misljenje a i misljena vecine mladih Plavljana je da je kandidat pod rednim brojem 29 trebao da bude u vrhu liste, ali ni ovako nije lose. a nadamo se da ce on biti na sledecim izborima jedan od nosioca nase bosnjcke liste. hajir li nam bilo i sve vas selamim.

  Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.