Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Rafet Husović i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, zajedno sa Reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem,  bili su gosti novoizabranog Reis-ul-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića.
MUSTAFIC, HUSOVIC I FEJZIC KOD REISA KAVAZOVICA

MUSTAFIC, HUSOVIC I FEJZIC KOD REISA KAVAZOVICA

Husović i Mustafić su čestitali imenovanje reisu Kavazoviću i istakli da je veoma važno da Islamska zajednica u BiH bude institucija koja će na pravi način odgovoriti potrebama vjernika, doprinosti stabilnosti i prosperitetu i biti u dobrim odnosima sa islamskim zajednicama u regionu, kao i sa drugim vjerskim zajednicama. Reis Kavazović je zahvalio na čestitkama i iskazao puno poštovanje za rezultate koji Bošnjaci u Crnoj Gori  postižu na političkom, kulturnom i vjerskom planu. -Vaše opredjeljenje da aktivno učestvujete u političkom životu i budete u institucijama države Crne Gore i da tako ostvarujete svoja prava, veoma su važni jer su Bošnjaci autohtoni narod, koji treba da gradi svoju budućnost  u razumijevanju i suživotu sa drugim vjerama i narodima, i ovdje u BiH i kod vas u Crnoj Gori i svugdje u regionu- kazao je Kavazović. Kavazović je naglasio i da je veoma važno da je Islamska zajednica u Crnoj Gori izgradila puno jedinstvo, unutar sebe i medju vjernicima i  što je to  primjer koji donosi dobre rezultate, te da će iz Sarajeva imati punu podršku na tom putu. Potpredsjednik Vlade Rafet Husović i potpredsjednik Parlamenta Suljo Mustafić imali su susret i sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, gdje je razgovarano o daljem unaprijedjenju medjusobnih odnosa.
HUSOVIC I MUSTAFIC KOD IZETBEGOVICA

HUSOVIC I MUSTAFIC KOD IZETBEGOVICA

U razgovoru je potecirano jačanje veza na političkom  ekonomskom, privrednom, obrazovnom i kulturnom planu dvije države. Iskazana je puna posvećenost ostvarivanju reformskih i demokratskih procesa na putu  približavanja Evropskoj uniji, te daljoj stabilizaciji regiona. Naglašeno je da je Crna Gora, kao stabilna viševjerska i višenacionalna država,  kroz rezultate koje ostvaruje u evro-atlanskim integracijama veoma dobar primjer za cijeli region . Husović i Mustafić posjetili su i   Regionalni centar turske novinske agencije „Anadolija“ i razgovarali sa direktorom agencije Omerom Četrešom.  

Medija tim

     

One Response

 1. Nedzad Softic

  Selam alejkum !

  Od uvijek sam vjerovao da ce doci pravo vrijeme kada ce Bosnjacki narod u Crnoj Gori dobiti svoje prave predstavnike,do tog vremena je konacno i doslo .Sada imamo veca prava koja do sada nismo imali u Crnoj Gori i ona idu uzlaznom putanjom zahvaljujuci samo nasim pravim predstavnicima.Do sada smo imali takozvane predstavnike Bosnjackog naroda koji su namjerno pogresno radili protiv svih nasih interesa u Crnoj Gori i time nam, na ocigled i uz podrsku vladajuce partije,oduzimali pravo i na ono malo zastupljenosti u insitucijama Crne Gore. Sada mozemo reci da je to vrijeme, na radost nasu, proslost zahvaljujuci samo Bosnjackoj Stranci i rukovotstvu te Stranke. Ali kako bi mi Bosnjaci bili jos sigurniji u nasa prava i ravnopravnu zastupljenost u svim institucijama drzave Crne Gore moramo dati jos vecu podrsku Bosnjackoj Stranci i ne dozvoliti da neko drugi u ime Bosnjackog naroda u Crnoj Gori donosi stetne odluke za Bosnjake.
  Svaka cast i podrska rukovotstvu Bosnjacke Stranke i za saradnju sa Sarajevom.
  Svako dobro vam zelim i Maksuz Selam
  Nedzad Softic – Svedska

  Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.