Kemal Zoronjić

Kemal Zoronjić

Izjava predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, koja je šokirala demokratsku javnost, a posebno isprovocirala Bošnjake čitavog regiona, da u Srebrenici nije počinjen genocid već teški zločin (pravdajući svoj stav zaključkom Skupštine Srbije), sigurno ne vodi pomirenju, razumijevanju,  i unaprijedjenju dobrosusjedske regionalne saradnje, uslova stabilnosti Zapadnog Balkana. Jedan evropski orijentisan predsjednik, kakvim se sada predstavlja predsjednik Nikolić, ne bi sebi smio dozvoliti jedan takav propust, samim tim što Evropska unija po tom pitanju ima jasan stav, svima nama dobro poznat, “da je u Srebrenici počinjen genocid i zločin protiv čovječnosti”. Naravno da Nikolićev stav ne može dovesti u pitanje presudu Međunarodnog suda pravde baziranu na dobro poznatim i pravno dokumentovanim činjenicama, ali svakako jeste bacanje prašine u oči demokratskoj javnosti, čime se lako može dovesti u pitanje proces pomirenja medju narodima i državama regiona.. Demokratski svijet je osudio Nikolićevu izjavu, a sve zemlje regiona, izuzev Crne Gore,  bojkotovale su njegovu inauguraciju u znak protesta njegovim, u zadnje vrijeme, datim izjavama kojima je pokazao da i dalje čvrsto stoji na stavovima velikosrpske agresivne i ekspanzionističke politike,  iz 90-ih godina,  prošlog vijeka na kojima je izgradio svoju političku karijeru. Da li je bojkot regionalnih lidera inauguraciji novoizabranog predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića jedini i pravi način da se iskaže neslaganje sa njegovim stavovima i izjavama, pokazaće vrijeme. Nikolić ostaje predsjednik Srbije sve dok narod tako bude htio, a odluka naroda u Srbiji se se treba i mora poštovati. Na kraju, ipak,  za očekivati je da u vremenu koje je pred nama, predsjendik Nikolić promijeni kurs i bude istinski evropski političar, a Srbija nastavi da sprovodi neophodne reforme i dobrosusjedsku politiku, koja jedino vodi ka evropskim integracijama. Kemal Zoronjić, član predsjedništva BS

5 Responses

 1. Ermin

  Isto je to ko Crna Gora ko Srbija samo sto su u CG pametniji pa se skrivaju dvolicni su jer im muslimani trebaju da bi bobjedjivali na izborima kad hoce i kako hoce jer kao oni su prijetilji muslimanima ali samo kad im bas trebaju a nama niko nije kriv sto brzo zaboravljamo i lako povjerujemo i svaki put budemo prevareni i opet ispocetka…i sve dok se ne odazovemo pameti ,svojoj kulturi,tradiciji,slogi, ,istoriji ,vjeri…samo tako cemo biti dostojni sebe ,samo tako nas niko ne moze prevariri i samo tako cewmo postojati kao Bosnjacki narod a kako smo krnuli bojim se da se gubimo u jednoj velikoj dzungli iz koje je tesko izaci nacisto ako se predaleko udje u njoj.Zato treba narod Bosnjacki narod u CG opominjati govoriti da se ne zaboravi da se ne zaluta da se zna ko mu je vjekovima zagorcavao zivot sa cije strane je ugnjetavan,deportovan,prognan iz svojih domova,unistavan ,osiromasen,izvodjen iz drzavnih javnih prevoza i ubijan i tako vjekovima i da niko nikada od drzave i drzavnih organa nema pojma ko je,sta ,gdje, niko nije preuzimao nikada odgovornost za takva zlodjela a mi zivimo u takvoj drzavi uduvjek i oni nam govore da smo mi njeni ravnopravni gradjani koji oni “stite” …da stite alo kako? stite tako da bi imali koga da ubijaju i da proteravaju kad bude nekog rata pa makr on bio i u nekoj drugoj drzavi i tako DA NE ZABORAVIMO uvijek otkako postojimo a neka me neko ispravi ako nijesam u pravu neka mi dokaze uz argumente i cinjenice. SAMO AKO SE UJEDINIMO USPECEMO NESTO i zato javno treba pozivat na ujedinjenje naroda i ljude podsjecat na istoriju i na sve ostalo sto sam naveo jer ce se tad dozvat pameti…TO JE MOJE LICNO MISLJENJE I UBJEDJENE do kojeg nijesam dosao samo praznom pricom nego se ono zasniva na cvrstim i nepobitivim dokazima.

  Komentariši
 2. Ermin

  ovdje se ne mogu ostavljati komentar ….zasto stoji onda ostavi komentar…kakva je ovo stranica pitam ja vas,jeli to lazno ili sta?

  Komentariši
 3. Sulejman veličanstveni

  Dragi Ermine,

  Velikim dijelom se slažem sa tobom, zato se pridruži pokretu koji se zove Bošnjačka stranka, kako bi mijenjajući sebe promijenili i položaj bošnjačkog naroda u Crnoj Gori. Ja sam se prošle godine učlanio i vidio da se radi o ozbiljnim i odgovornim ljudima.

  Selam,

  Komentariši
 4. miki

  drafi sulejmane interesuje me koliko clanova do sada ima bosnjacka stranka crne gore .i ja bih se uclanio ali nemam licne karte da bih mogao glasti za bosnjacku stranku.i mislim dabih se narod vise ujedinio kada bih se zalagali kao Zukorlic u srbiji?

  Komentariši
 5. locinca vl

  ma pustite budalu nikolica,on je pravi za ovakvu srbiju. onisu svi na glavu bolestan narod, kadsu mogli u 21 vijeku da izaberu ovakvog zlocinca za presjednika.

  Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.