Najnovija presuda za deportaciju bošnjačkih izbjeglica, logičan je ishod još jedne farsične predstave ovdašnjeg pravosudja. Nedovoljno prikupljanje dokaza, koji su prethodili  tužbi, rezultiralo je još jednom  presudom koja unižava i institucije  i samu ideju pravde. Ovakva presuda nanovo je ponizila ne samo Bošnjake, već i sve građane kojima su pravda i istina na srcu. Nažalost, nalogodavci ovog zločina i dalje van domašaja pravde i njenih institucija. Sudilo samo izvođačima radova, koji su možda i ponajmanje krivi,  dok su oni koji su bili inspiratori ili naredbodabci zločina ostali van domašaja pravde, što samo govori o ozbiljnosti našeg pravosuđa da stručno i nepristrasno razriješe slučaj deportacije bošnjačkih izbjeglica koje su smišljeno i namjerno poslate u smrt. Ponovnom oslobađajućom presudom domaće pravosuđe je nedvosmisleno demonstriralo da ne posjeduje kapacitete na kojima insistira evropska pravna tekovina. Bošnjačka stranka očekuje da će pravosuđe u Crnoj Gori konačno stati na noge, te kroz novo procesuiranje ovih slučajeva, uz prikupljanje novih dokaza, konačno se obračunati  s krupnim pitanjima ratnih zločina iz devedesetih godina prošlog vijeka.   Media tim BS

3 Responses

 1. Dijaspora

  Mislio sam da podrzim aktvino Bosnjacku Stranku i da budem clan,,,bili ste nekoliko godina u vladi,a sada kao odjednom treba nesto da se mijenja.

  Zasto niste trazili kao uslov da se osude zlocinci???

  Komentariši
 2. Kkujovic

  Smatram da je pravedna presuda onima koji su pocinili zlocin protiv bosanskih izbeglica od velike vaznosti za bosnjake koje vi prestavljate.Pravedna presuda je trebala biti glavni uslov za saradnju sa DPSom.Ako imate ambicije,a trebali bi imati da zadrzite ili uvecate poverenje bosnjackog glasackog tijela,onda ce te uraditi sve da se ova sramna presuda izmijeni.Narodu kojeg prestavljate je dosta ponizenja,pa je zbog toga na vama da ucinite sve kako bi ocekivanja vasih glasaca bila ispunjena.

  Komentariši
 3. BS

  Ovo je jos jedna sramna presuda.
  Treba se u skupstini ovo cuti od poslanika BS-a da su protiv ovakve presude.
  Jedini koji je o ovome u skupstini govorio je Koca Pavlovic iz PZP-a mislim da mi imamo svoje predstavnike da nam PZP ne treba da nas brani i stiti nase interese.

  Isto jos jednom da se osvjetli napad na gradonacelnika Plava Orhana Sahmanovica od funkcionera DPS-a kao i napad na gospodina Sulja Mustafica potpredsjednika skupstine koji je isto bio napadnut na dan izbora u Baru.

  Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.