Svjedoci smo ovih dana medijske hajke koju lokalni DPS sprovodi uz pomoć prekvalifikovane novinarke.

Vjerovatno se pitate sta je razlog povećane medijske aktivnosti gubitničke partije na poslednjim izborima? Razloga je više, ali jedan je dominantan-gubitkom vlasti izgubili su privilegije koje su marljivo i predano izgrađivali preko 20 godina i koje su izgubili za jedan dan. Od tog šoka nijesu uspjeli da se oporave i sada kukaju putem medija nebi li ih premijer spasio ,,političkog terorizam koje sprovodi BS”.

BS Rožaje

BS Rožaje

Ovdje je prisutna jedna tendencija koja najbolje oslikava stanje u kakvom se nalazi lokalni DPS-obzirom da su im građani Rožaja okrenuli leđa, lokalni DPS se okrenuo CG, kako bi opravdali svoju nemoć. Bivši predsjednik se opet “griješi” zbog radnika koje je nezakonito zapošljavao, pokušavajući da ih članicima u novinama obmani još jednom. Bilo je potrebno samo primjenjivati zakon i do takvih greški ne bi došli. Bivši lokalni moćnici su se ogriješili o zakon, o svoje građane i o budućnost lokalnog DPS koji je vidno postao marginalna stranka u Opštini Rožaje.

Drugi razlog zbog koga je ovih dana nervozan bivši predsjednik Kalač je nemogućnost  daljeg zapošljavanja njegove uže i šire familije na radnim mjestima u lokalnoj upravi, školama, policiji, zavodima, zdrastvenim ustanovama i drugim javnim ustanovama. Predočićemo javnosti nekoliko primjera nepotizma koji je bio masovno zastupljen dok je dotični bio prvi čovjek Opštine, brat bivšeg predsjednika Kalača, Hajran Kalač,  radi kao direktor Doma zdravlja, drugi brat Ramo Kalač je do promjene vlasti radio kao direktor Gradske biblioteke, treći brat Orhan Kalač je primao platu preko gradskog zelenila,  snaha sa SSS radi u ZZZ Rožaje na mjestu koje zahtijeva VSS. Supruga bivšeg predsjednika Kalača je radila u biblioteci gradske Gimnazije. Bratanica, Denisa Kalač, je primljena na pripravnički staž od 01.01.2014.god na teret budžeta opštine Rožaje.  Ismeta Hasanagić je rođena sestra bivšeg predsjednika Kalača i ona je upošljena  u banci, dok njen sin Armen Hasanagić obavlja pripravnički staž od 01.01.2014. godine na teret budžeta Opštine. Do promjene vlasti mjesto sekretar za uređenje prostora je pokrivao Arbin Kalač, bliski rođak bivšeg predsjednika Kalača. Javni tužilac, Hajran Kalač je još jedan u nizu od bliskih rođaka sada već bivšeg predsjednika. Niz rođaka bivšeg predsjednika Opštine nastavlja se sa direktorom službe za Javne nabavke Mersadom Kalačem. Direktor pošte, Bećir Kalač je brat od strica bivšeg predsjednika Kalača, dok je njegova supruga Mensura Kalač bankarski službenik. Šemso Hot je predsjednik sindikalnog povjereništva, šurak bivšeg predsjednika. Supruga Šemsa Hota, šuraka bivšeg predsjednika, Zineta Hot je pomoćnica direktora Srednje stručne škole… Nabrajanju ne bi bilo kraja, da se ne završava njegova uža rodbinska veza.

Samo u periodu od 23. marta ove godine u lokalnoj upravi i javnim ustanovama je upošljeno 11 Kalača. Kroz grad je kružila priča da se Mjesna zajednica Kalače preselila u Lokalnu samoupravu. Isti slučaj je i sa ostalim visokokotiranim funkcionerima lokalnog DPS-a, gdje od četiri člana porodice, imaju pet plata. Razlog za konstantnu medijsku hajku na rad lokalne uprave, od strane bivšeg predsjednika je posljedica straha da će za svoja nedjela biti i krivično gonjen.  Milionski dugovi Opštine nisu nastali kao posljedica krupnih investicionih projekata, već su proizvod višedecenijske samovolje pojedinca i rasipanje novca građana zarad zabave, alkohola i provoda u okolnim opštinama po gradskim kafanama.

Nakon završene sistematizacije građani Opštine Rožaje će imati održivu Opštinu sa stručnim i profesionalnim kadrovima, koja neće biti proizvod samovolje pojedinaca, a stredstva budžeta će biti transparentna kao i svi akti lokalne samouprave.

Opštinski odbor Rožaje
Rožaje, 17.09.2014.godine